Foto: AP/Scanpix/LETA

Nīderlandes pilots Makss Verstapens zaudējis Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18. posma – Meksikas "Grand Prix" – pirmo starta vietu, tādējādi svētdien gaidāmajās sacīkstēs no "pole position" startēs Monako braucējs Šarls Leklērs.

"Red Bull" komandas pilots Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Meksikas Lielās balvas kvalifikācijā.

Atlases trešajā sesijā avāriju piedzīvoja "Mercedes" somu pilots Valteri Botass un trases tiesneši rādīja dzeltenos karogus. Kā paredz Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumi, pilotiem pie dzeltenā karoga ir jāsamazina ātrums un jābūt gataviem apstāties, ja parāda otru karogu.

Sacensību tiesneši, ņemot vērā video un audio ierakstus, konstatēja, ka Verstapens šajā trases sektorā nesamazināja ātrumu un centās uzstādīt pēc iespējas labāku apļa laiku. Dažas stundas pēc kvalifikācijas tika nolemts Verstapenam piespriest trīs stara vietu sodu.

Līdz ar to pirmajā rindā būs divi "Ferrari" piloti Leklērs un Sebastjans Fetels, bet otrajā – Lūiss Hamiltons no "Mercedes" un Verstapens.

Gadījumā, ja Hamiltons svētdien iekrās par 14 punktiem vairāk nekā viņa komandas biedrs Valteri Botass, viņš nodrošinās savu sesto pasaules čempiona titulu.

Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 223 punktiem ir Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!