Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Nīderlandiešu pilots Makss Verstapens ("Red Bull") un soms Valteri Botass ("Mercedes") piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas noslēdzošā 21. posma – Abū Dabī "Grand Prix" – pirmajos divos treniņos.

Pirmajā treniņbraucienu sesijā Verstapens bija ātrākais ar laiku viena minūte un 38,491 sekunde, vairāk par nekā četrām sekundes desmitdaļām apsteidzot savu komandas biedru Danielu Rikjardo no Austrālijas, kurš nākamajā sezonā startēs "Renault" vienībā.

Tikmēr trešais bija Botass, bet viņam sekoja pieckārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas ("Mercedes"), francūzis Estebans Okons ("Force India") un dānis Kevins Magnusens ("Haas").

Savukārt pēdējo gadu Hamiltona lielākais konkurents Sebastjans Fetels no Vācijas ("Ferrari") bija tikai astotais.

Otrajā treniņbraucienu sesijā ātrāko laiku uzrādīja Botass – viena minūte un 37,236 sekundes. Viņš tikai par 0,044 sekundēm apsteidza Verstapenu.

Trešais savukārt bija Rikjardo, kuram sekoja Hamiltons, soms Kimi Raikonens ("Ferrari") un Fetels.

Hamiltons šajā posmā sacenšas ar numuru "1" ierastā "44" vietā, jo tādējādi viņš simbolizē uzvaru šī gada pasaules čempionātā.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, kamēr Abū Dabī Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Pirms sezonas noslēdzošā posma Hamiltons iekrājis 383 punktus, kamēr otrais ar 302 punktiem ir Fetels. Savukārt pirmo trijnieku ar 251 punktu noslēdz Raikonens, kuram ar 237 punktiem seko Botass.

Hamiltons šogad triumfēja ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, bet kopumā viņam šis ir piektais čempiontituls.

Konstruktoru kausu jau nodrošinājusī "Mercedes" šobrīd ieguvusi 620 punktus, kamēr "Ferrari" ar 553 punktiem ir otrā. Trešo vietu tikmēr ar 392 punktiem stabili ieņem "Red Bull".

Šī gada F-1 sezona noslēgsies 25. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!