Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens un "Mercedes" britu braucējs Lūiss Hamiltons piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 19. posma – ASV "Grand Prix" – treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā Verstapens Ostinas trasi veica vienā minūtē un 34,057 sekundēs, par 0,169 sekundēm pārspējot vācieti Sebastjanu Fetelu ("Ferrari"), bet par 0,259 sekundēm – savu komandas biedru Aleksandru Albonu no Lielbritānijas.

Ceturtais bija francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso"), piekto rezultātu uzrādīja austrālietis Daniels Rikjardo ("Renault"), bet pirmo sešinieku noslēdza Francijas pilots Romēns Grožāns ("Haas").

No trases izslīdēja un ar septīto rezultātu samierinājās Monako pilots Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet abi "Mercedes" piloti Hamiltons un soms Valteri Botass bija attiecīgi astotajā un 17. vietā.

Otrajā sesijā Hamiltons ātrākajā aplī finišēja pēc vienas minūtes un 33,232 sekundēm. Otrais ar 0,301 sekundes deficītu bija Leklērs, bet pirmo trijnieku ar 0,315 sekundēm sliktāku rezultātu noslēdza Verstapens.

Ceturtais bija Fetels, piekto laiku uzrādīja Botass, bet sestais bija Albons.

Sestdien notiks vēl viens treniņbrauciens un kvalifikācija, bet ASV Lielās balvas izcīņa notiks svētdien. Lai nodrošinātu čempiontitulu, Hamiltonam šajā posmā pietiek ar astoto vietu.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 13 no 18 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet viens panākums ir Fetelam.

Kopvērtējumā pēc 18 posmiem līderis ar 363 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 289 punktiem seko Botass. Tālāk ar 236 punktiem ir Leklērs, 230 punktus guvis Fetels, bet piektais ar 220 punktiem ir Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!