Foto: Citroen Racing

Ķīniešu pilots Siņ Hua Ma ir ierakstījis savas valsts vārdu pasaules autosporta vēsturē - aizvadītajā nedēļas nogalē viņš kļuva par pirmo Ķīnas braucēju, kam izdevies uzvarēt FIA WTCC čempionāta braucienā.

Tas notika FIA WTCC šāgada čempionāta astotajā posmā Maskavā, kad ķīniešu pilota vadītais "Citroen C-Elysee WTCC" automobilis pirmais šķērsoja finiša līniju sacensību otrajā braucienā. Pirmajā Ms finišēja sestajā vietā.

"Pirmām kārtām, es gribu pateikties ikvienam savas komandas pārstāvim, kuri izdarīja visu iespējamo, lai es tā spētu progresēt sacīkstēs," pēc finiša pateicīgs bija ķīniešu sportists. "Nebija viegli čempionātam pievienoties sezonas vidū, bet mēs esam pamatīgi pastrādājuši. Sacīkstes ir ļoti saspringtas, un man bija diezgan smagi aizcīnīties līdz pirmajām vietām."

Pirmajā sacīkšu braucienā "Moscow Raceway" trasē uzvarēja "Citroen" komandas līderis, argentīnietis Hosē-Marija Lopess, otrais palika itālis Gabriele Tarkvīni ("Honda"), trešais - Sebastjens Lēbs ("Citroen"). Otrajā braucienā ar Siņ Hua goda pjedestālu dalīja Ivans Millers ("Citroen") un Mehdi Bennani ("Honda").

FIA WTCC čempionāta kopvērtējumā līderu trijniekā ir tikai "Citroen" komandas braucēji - Lopesam ir 209 punkti, Milleram - 168, Lēbam - 191 punkts. Komandu ieskaitē franču autooražotāja pārsvars arī ir visai iespaidīgs - 502 punkti pret "Honda" iekrātajiem 333 punktiem. Trešā ir "Lada" rūpnīcas komanda ar 165 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!