Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Šajā nedēļas nogalē Alūksnē tika aizvadīts Rallijs Alūksne, un, esot ātrākie visos ātrumposmos, par uzvarētāju kļuvusi somu sportistu Kalles Rovanpera un Risto Pietilaina ekipāža, kas finišā ievērojami apsteidza savus konkurentus.

Tikai 16 gadus vecais Rovanpere, šī gada pirmajā Latvijas čempionāta posmā, kas reizē bija arī Igaunijas čempionāta ievada posms, uzvarēja visos desmit aizvadītajos "dopos".

Startējot ar "Škoda Fabia R5" markas automašīnu soms, kurš pērn kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas rallija čempionu, par minūti un 38,03 sekundēm apsteidza krievu Nikolaju Grjazinu ("Škoda Fabia R5"), kurš arī startē ar Latvijas licenci. Tikmēr trešais palika igaunis Ranno Bundsens ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 12,28 sekundes.

Šie trīs sportisti arī ieņēma pirmās vietas LRČ klasē.

Labākais no latviešu braucējiem šajās sacensībās bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Andri Mālnieku ("Peugeot 208 R2"), kuri no goda pjedestāla atpalika par nepilnām 40 sekundēm. Viņi bija ātrākie LRČ3 klasē, kurā šogad apvienotas vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 kubikcentimetriem.

Vairāk par sacensībām vari lasīt šeit.

Piedāvājam jūsu uzmanībai sacensību videoapskatu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!