Foto: Vida Press

Pasaulslavenā modele Vinnija Hārlova bijusi pie vainas, kāpēc F-1 čempionāta Kanādas posma dalībnieki svētdien veica par diviem apļiem mazāk nekā paredz sacensību noteikumi — daiļava novēcināja finiša karogu, pilotiem tikai sākot priekšpēdējo apli.

Misēklis noticis ne gluži pašas modeles vainas dēļ — sacensību rīkotāji karogu Hārlovai iedeva vienu apli par agru un meitene pēc labākās sirdsapziņas savu darbu izdarīja, ziņo "Sky Sports". Sportisti izbrauca visu plānoto distanci, taču pēdējo divu apļu notikumi protokolā neparādījās.

"Kas notiek, kad tev pasaka novicināt karogu apli par ātru. Tev bija tikai viens uzdevums. Hahaha. Bet labi, ka visi bija drošībā un neviens necieta," savā "Instagram" kontā ierakstījusi samulsusī daiļava, kura ir draugos ar F-1 čempionu Lūisu Hamiltonu.

Īsti jau nav tā, ka neviens necieta, — pāragri parādītā finiša karoga dēļ austrālietim Danielam Rikjardo neieskaitīja ātrāko apļa laiku, kas tika uzrādīts pašās sacensību beigās.

When you tell @WinnieHarlow to wave the chequered flag too early 🙈

Miscommunications happen!#NoHarmDone pic.twitter.com/3uWCl6zMbG— Formula 1 (@F1) June 10, 2018

"Nedaudz strīdīgi jau ir, kad finiša karogu ļauj māt slavenībām un ar sacensībām nesaistītiem tiesnešiem, jo tas var radīt haosu kā šoreiz," norāda "Sky Sports" eksperts Teds Kravics. "Tas haoss savukārt noveda pie tā, ka sacīkstes distance tika saīsināta līdz 68 apļiem. Līdz ar to ātrākā apļa rekords pienākas Maksam Verstapenam, kurš to uzrādīja 65. aplī, nevis Rikjardo, kurš 70. aplī laboja komandas biedra rezultātu."

The outrage! 😂😂😂 pic.twitter.com/Qnh8yw7xg9Red Bull Racing (@redbullracing) June 10, 2018

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!