Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz tajā pie rallija auto stūres sēdīsies e-autosporta čempioni, kuri Biķernieku trasē izvizinās Reinis Nitišu.

"EGP Latvia" rīkotajā rallijkrosa čempionātā ar simulatoru uzvarētājiem Krišam Jaunzemim un Ronaldam Lejam bija iespēja pārbaudīt savus spēkus pie 300 zirgspēku jaudīga pilnpiedziņas "Ford Fiesta S2000" stūres.

Lai palīdzētu sagatavoties braucienam ar rallija spēkratu, e-autosportisti Reiņa Nitiša vadībā apgūva sacīkšu auto vadīšanas tehniku un kopā ar Reini izstaigāja Biķernieku trases līkumus tieši dienu pēc tam, kad tur spēkiem mērojušies rallijkrosa pasaules čempionāta braucēji. Lai gan Reiņa komanda izmanto datorus autosporta vajadzībām, pats sportists no tiem turas pa gabalu, tomēr piekrīt, ka tā ir autosporta nākotne un veids, kā var trenēties.

Kamēr braucēji gatavojas startam, raidījuma vadītājs Pauls Timrots ar SRT pārstāvi Mārci Ķenavu un "E-Autosport Grand Prix Latvia" organizatoru Raimondu Strokšu pārrunā rallija un virtuālās realitātes autosporta nianses.

Vai virtuālās realitātes auto pavēlnieki spēs ar panākumiem savaldīt sacīkšu auto un kāda ir Reiņa Nitiša sajūta, sēžot blakus pirmajos braucienos, var uzzināt, noskatoties jaunāko "Ātruma cilts" sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!