Šoreiz raidījumā "Ātruma cilts" viesojas ūdens motosporta braucēja Laura Lakovica, kura tikko izcīnījusi pasaules čempiones titulu GT-30 ātrumlaivu klasē.

Pauls Timrots kārtējo reizi piedzīvos pamatīgu pārsteigumu, tiekoties ar ūdens motosportisti Lakovicu. Viņa tikko Alauksta ezerā izcīnījusi savu pirmo pasaules čempiones titulu GT-30 ātrumlaivu klasē, apsteidzot 20 spēcīgākos braucējus un braucējas no astoņām valstīm.

Laura ar ūdens motosportu nodarbojas kopš 2012. gada un ir smagi strādājusi deviņus gadus, lai tiktu pie sava augstākā sasnieguma. Viņa atzīst, ka tieši pirmie gadi mazo laivu klasē bijuši grūtākie, tomēr piedzīvojumi un ātruma pieredze darīja savu, līdz ar to sekojušas sezonas, kad startēts pat 13 sacensībās.

Čempiones GT-30 klases stiklšķiedras ātrumlaivai ir 30 zirgspēku dzinējs, un tās maksimālais ātrums ir 90 km/h, savukārt noteiktais minimālais svars – 250 kilogrami. Skatītājiem ir iespēja noskaidrot, kā šāda laiva vadāma un pēc kāda principa katrās sacensībās no dzenskrūvju kofera tiek izvēlēta atbilstošākā. Apguvis, kas notiek, kad ātrumlaiva apgāžas, Pauls atzīst, ka Laurai ir "iekšas", jo viņš pats tādā laivā nekad nekāptu.

Kas Lauru mudina dzīties uz priekšu un vai drīzumā redzēsim viņu divreiz jaudīgākajā F-4 klasē, tiek noskaidrots šajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!