Foto: Publicitātes foto
Ceļojumu uz "Pikes Peak International Hill Climb" sacensībām ir uzsākusi Latvijas cerība - inženieru Andra un Kristapa Dambju radītā "Tesla Roadster 360" mašīna, kuru pa Eiropu vedīs īpašs auovedējs ar ar Latvijas karaspēka vienības komandiera Oskara Kalpaka portretu uz kabīnes.

Autovedēja dizaina idejas mērķis ir nest Latvijas vārdu pasaulē un godināt savus varoņus, kuru latviešiem nemaz nav tik daudz.

Automašīnu transporta un loģistikas kompānija "Kurbads" ir tradīcija kā pateicību par godam padarītu darbu un ilgtspējīgu sadarbību saviem šoferiem, kas sasnieguši nobraukto miljons kilometru slieksni jeb iekļuvuši "miljonāru klubā", piešķir jaunākos "Volvo FH 13". Šos spēkratus unikālus padara tas, ka tiem ir katram savs stāsts un mākslinieka veidots dizains – uz katras autovedēja kabīnes tiek attēlots kādas ievērības cienīgas personības portrets. Blakus tādiem slaveniem cilvēkiem kā Kubas revolucionāram Če Gevara, latviešu hokeja leģendai Kārlim Skrastiņam un sju indiāņu virsaitim Trakajam Zirgam pievienojies arī Pirmā pasaules kara latviešu varonis Oskars Kalpaks.

Zīmīgi, ka savā pirmajā reisā "Kalpaks" nogādās latviešu inženieru komandas "Drive eO" izstrādāto sacīkšu auto "eO PP02" Vācijā, no kurienes to transportēs uz slaveno sacensību "Pikes Peak Hill Climb" norises vietu Koloradospringsā, ASV.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!