17 gadus vecā vācu pilote Sofija Flērša, kura piedzīvoja šausminošu avāriju F-3 čempionāta posmā Makao, operēta vairāk nekā septiņas stundas, bet viņas dzīvībai briesmas nedraud, vēsta ārzemju mediji.

"Van Amersfoort Racing" komandas pilote Makao "Grand Prix", kas ir sezonas noslēdzošais posms, ceturtajā aplī nesavaldīja savu bolīdu un ar ātrumu 250 km/h ietriecās vispirms Šo Cuboja mašīnā un pēc tam ielidoja aiz trases nožogojuma esošajā fotogrāfu stendā. Kopumā incidentā cieta pieci cilvēki — Flērša, Cubojs, divi fotogrāfi un tiesnesis, ziņo AFP.

Cietušie nekavējoties tika nogādāti slimnīcā, bet sacīkste apturēta. Flērša avārijā guvusi mugurkaula lūzumu, taču paralīzes pazīmes netiekot novērotas. Pēc incidenta meitene bija pie samaņas. Pirms operācijas viņa ierakstījusi sociālajos tīklos pateicību par atbalstu un solīja ziņot par situāciju.

Flērša tiek uzskatīta par vienu no talantīgākajām jaunās paaudzes autosportistēm. Pirms F-3 viņa startēja F-4 čempionātā un debijas sacīkstē kļuva par pirmo sievieti, kas izcīnījusi ieskaites punktus "ADAC Formula 4" sacensībās. Vēl pirms tam viņa kļuva par visu laiku jaunāko "Ginetta Junior Championship" uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!