Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" klāstīja soļus, kuri jāsper, lai gados jauns censonis sasniegtu Pirmo formulu (F-1), kā arī atklāja, ar kādiem tēriņiem jārēķinās sportista vecākiem.

Šlēgelmilhs, kurš savulaik kā autosportists sasniedza "Formula 2" (F-2) sēriju, klāstīja, ka virsotnes sasniegšanai nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, no kuriem galvenokārt atkarīga sportista karjera.

Hierarhija šim ceļam gan esot kļuvusi pietiekami vienkārša, norādīja sportists. Sportists ceļu var veikt, sākot ar startu kartingu čempionātos, tad kādā no F-4 čempionātiem, bet visbeidzot caur F-3 un F-2 sasniedzot arī Pirmo formulu. Tiesa, lai iekļūtu, piemēram, "Mercedes" vai "Red Bull" kartingu komandās, kas finansiāli atvieglo šo procesu, "jāsakrīt zvaigznēm".

"Sezona kartingā 12 gadīgam puikam mierīgi var izmaksāt 150 tūkstošus eiro," stāstīja Šlēgelmilhs. "Sezona F-4 – 250 tūkstošus. Tev vismaz divas sezonas tur jānobrauc, jo pirmajā sezonā grūti sevi parādīt. Tad ir gads "Formula 3" – vismaz pusmiljons, ja labi sakārto. Līdz miljonam budžets var mierīgi uzkāpt. Tālāk jau seko "Formula 2", kur bez miljona vispār nav ko darīt."

Pilnu interviju ar Haraldu Šlēgelmilhu varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.45 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!