Sestdien, 7. janvārī, Biķernieku trasē tika aizvadītas pirmās šī gada autosporta sacensības – Rīgas Ziemas kausa trešais posms. Sniegotais segums šoreiz ieviesa interesantas pārmaiņas, kas rezultātos atspoguļojās ar Jāņa Salas (Audi 90) uzvarām "4WD Open" un "Audi quattro" ieskaitē.

Ziemas autosprinta seriāla trešajā posmā uz starta izgāja 179 dalībnieki, no kuriem visvairāk – 32 – startēja RWD klasē. Ziema šoreiz bija parūpējusies par izciliem laika apstākļiem, ļaujot braucējiem izbaudīt gan sniegu, gan sacensību otrajā pusē atsegto asfaltu. Tādējādi ātrums šoreiz trasē bija ievērojami lielāks un cīņas vēl spraigākas kā pirmajos sezonas posmos.

Lieliskas sacensības aizvadīja Artūrs Daņiļevskis (Peugeot 206), kuram izdevās izcīnīt uzvaru ne vien Junioros, bet arī "2WD Open" ieskaitē. Tāpat divi pjedestāli arī Maijai Stakenai (VW Golf), kurai otrā vieta gan Junioru, gan 2WD klasē.

Veiksmīgi sevi pierādīja arī autokrosa leģenda Gints Bujāns (Lada 2108), izcīnot uzvaru 2WD ieskaitē, kā arī kāpjot uz goda pjedestāla otrā pakāpiena "2WD Open" klasē. Pie pjedestāliem priekšpiedziņās tika arī Einārs Bērze ar "Honda Civic" (2WD) un Uldis Markuss ar Opel Corsa (2WD Open), izcīnot trešās vietas attiecīgajās ieskaitēs. Trešais rezultāts Junioru klasē šoreiz Adrianam Apsītim (Honda CRX).

Mainīgie laika apstākļi ieviesa pamatīgas izmaiņas RWD un "RWD Open" klašu rezultātos. Vislabāk ar mainīgo segumu, kas sevī apvienoja sniegu, ledu un asfaltu, tika galā Vairis Reinholds (BMW 3. sērija). Viņam šajā posmā sīvā konkurencē izcīnīta uzvara RWD klasē, tāpat arī otrā vieta "RWD Open" ieskaitē.

Pagājušā posma uzvarētājs, bijušais drifta čempions Jānis Eglīte (BMW 3. sērija) šoreiz ieguva otro vietu RWD klasē, savukārt sprintu meistaram Jānim Apsītim (BMW 3. sērija) trešā vieta gan RWD, gan "RWD Open". Pirmo uzvaru pa ilgiem laikiem izcīnīja Voldemārs Kalve (BMW 3. sērija), finišējot kā pirmais "RWD Open" ieskaitē.

Arī pilnpiedziņās šoreiz norisinājās aizraujošas cīņas, kurās vislabāk veicās Jānim Salam ar veco labo "Audi 90 quattro" (B2) – uzvaras "4WD Open" un "Audi quattro" klasē, kā arī trešā vieta 4WD ieskaitē.

Pirmo divu posmu uzvarētājs Kaspars Mamons, šoreiz startējot ar Kārļa Nebara sagatavoto "Subaru Impreza", izcīnīja uzvaru 4WD un otro vietu "4WD Open". Veiksmīgas sacīkstes arī Jānim Bruzinskim (Audi S3), kuram otrās vietas 4WD un "Audi quattro" klasēs. Vēl pie pjedestāliem pilnpiedziņās tika Jānis Balodis ar "Subaru Impreza" (3. vieta 4WD Open") un Jānis Hāns ar "Audi A4", kurš ar uzvaru trešajā braucienā izrāva trešo vietu "Audi quattro" ieskaitē.

Ātrākais "Kids" klasē, kurā var startēt jaunieši no 8 līdz 12 gadu vecumam, otro posmu pēc kārtas bija kartinga talants Toms Strēle (Toyota Yaris). Otrais šoreiz pirmā posma uzvarētājs Klāvs Hāns (Toyota Yaris), savukārt trešā vieta Ādamam Mietulim (Opel Astra).

Ātrākā no dāmām šajā posmā bija Dita Siliņa (Audi A3), aiz sevis atstājot Darju Judinu (Opel Astra) un Lauru Grandāni (Subaru Impreza). Savukārt "Lada Classic" ieskaitē pirmo trijnieku šoreiz veidoja Ervīns Aprups (Lada 2104), Māris Rode (Lada 2107) un Māris Bulāns (Lada).

Rīgas Ziemas kausa seriāla 2022/2023 sezona noslēgsies pēc nepilnām divām nedēļām, kad 21. janvārī tiks aizvadīts sezonas ceturtais posms. Biķerniekos notiekošās sacensības domātas gan autosportistiem, gan arī jauniem braucējiem, kas vēlas uzlabot savas braukšanas prasmes drošā un slēgtā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!