Ar Rīgas Ziemas kausa trešo posmu Biķernieku trasē 5. janvārī iesākās Latvijas autosporta 2019. gada sezona. Tradicionāli ātrākajās pilnpiedziņas ieskaitēs otrās sacīkstes pēc kārtas uzvaras laurus plūca Kalvis Blūms, izcīnot trīs pirmās un vienu otro vietu.

Pēc garajām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām sniegotajā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē pulcējās 148 dalībnieki. Laika apstākļi šī seriāla sacensību dalībniekus šoziem lutina, jo visi līdzšinējie posmi aizvadīti pa sniegu un ledu. Šoreiz sniega sega bija īpaši bieza, kas pirmajā braucienā pilotiem ļāva izbaudīt lielisku saķeri un sajusties kā īstā ziemas rallijā. Otrā un trešā brauciena laikā trases segumu pārņēma ledus, sportistiem liekot braukt tehniskāk un meklēt sniegu trases ārmalās.

Pēc ne pārāk veiksmīga otrā posma, kurā nācās samierināties ar rezultātiem ārpus pjedestāla, labus rezultātus 2WD klasēs atkal spēja uzrādīt Renārs Zapackis. Ar "Honda Civic" startējošais pilots spēja uzvarēt gan "Sailun 2WD", gan 2WD ieskaitēs. Uzvara 2WD gan nenāca viegli, jo trešajā un izšķirošajā iebraucienā Zapackis savu galveno sāncensi Jāni Spīķi ("Subaru Impreza") apsteidza vien par nepilnām 0,5 sekundēm.

Starp aizmugurējām piedziņām izteikta līdera šoreiz nebija, jo visās trīs klasēs triumfēja dažādi piloti. Neparedzamākās cīņas bija vērojamas tieši "Sailun" mono klasē. Beigās uzvara Jurim Atraskevicam ("BMW 318"), pārspējot iepriekšējā posma līderus Kristapu Laipnieku ("Volvo 740") un Krišu Jaunzemi ("BMW 330").

Arī pilnpiedziņās sīvākās cīņas bija novērojamas tieši "Sailun 4WD" ieskaitē. Pēc pirmajiem diviem braucieniem pa uzvarai bija gan Kalvim Blūmam, gan ar "Subaru Impreza" braucošajam Artim Vicinskim, līdz ar to uzvara posmā izšķīrās trešajā iebraucienā. Tajā Blūms nobrauca par nieka 0,108 sekundēm ātrāk, atstājot Vicinski otrajā pozīcijā. Blūmam arī pirmās vietas "4WD Open" un "Audi quattro" klasēs, savukārt 4WD par viņu ātrāks izrādījās Kaspars Mamons ("Subaru Impreza").

Lieliskie rezultāti Kalvim Blūmam, iespējams, skaidrojami arī ar brāļa un Latvijas rallija čempiona Emīla Blūma klātbūtni, kurš Rīgas Ziemas kausa skatītāju rindās bija redzams jau otro posmu pēc kārtas.

Dāmu ieskaitē šoreiz uz starta izgāja septiņas dalībnieces, kas ir jauns šīs sezonas rekords. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Marta Starka ("SEAT Ibiza"), apsteidzot Lindu Kundziņu ("Audi A3") un Darju Judinu ("Opel Astra"). Jāatzīmē, ka Marta godam cīnījās arī "2WD Open" klasē, 16 dalībnieku konkurencē ierindojoties 4. pozīcijā.

Ceturtais un priekšpēdējais Rīgas Ziemas kausa sezonas posms Biķerniekos norisināsies 2. februārī. Piedalīties sacīkstēs iespējams gan ar ielas, gan sporta automašīnām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!