Paula Timrota ceļš aizvedis uz motosporta galvaspilsētu Api viesos pie Ilgoņa Karro, Latvijas mopēdu pasaules lielākās autoritātes.

Ne tikai Ilgonis, bet arī viņa brālis Ainārs un brāļadēls Matīss Karro ir metušies uz močiem. Kā izrādās, Karro ciltij motosports ir no tēva un vectēva, skolas direktora, kurš savulaik braucis gonkās. Pats Ilgonis pirmajās sacensībās startējis 1970. gadā Vaidavas kausā un motosportā sasniedzis devīto vietu republikas līmenī.

Ilgonis Karro ir viens no tiem, kurš atbildīgs par zelta mopēdu kustības atjaunošanu 21. gadsimtā un palīdz nostalģijas dzītajiem reanimēt vēsturiskos spēkratus. Ilgonis ar Paulu analizē padomju laika motobūves stulbumu un nepareizības, kas šos mopēdus padarīja par absolūti neuzticamiem braucamrīkiem.

Ar Ilgoņa gādību ne viens vien vēsturiskais mopēds ticis pie piecas, sešas reizes augstākiem apgriezieniem par rūpnīcas noteiktajiem 2500 apgr./min. Un Ilgonis var droši apgalvot, ka viņa taisītie mopēdi var diennakti nobraukt sporta režīmā, nepieciešams tikai nomainīt riepas.

Kādu vēsturisku spēkratu Pauls Timrots būs atvedis pie Ilgoņa uz atdzīvināšanu pēc četru gadu dīkstāves, tiek noskaidrots jaunākajā raidījuma "Ātruma cilts" sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!