Iespējams, drosmīgākais Latvijas ziemas ralliju braucējs ir Kristaps Dzīvītis – "garāžas velns" un amatieru sporta paraugs.

Kristaps Dzīvītis ir pirmais "Ātruma cilts" viesis, kurš izvēlēts konkursa kārtībā. Pauls Timrots kopā ar Ivaru Vasaraudzi viņu šosezon noskatījuši Ziemas rallijos Gulbenē un Alūksnē, kur Kristaps vienīgais laidis kā vecajos laikos – drosmīgi, ar pilnu gāzi un ātri.

Draugi Kristapu ne velti nodēvējuši par "Racing Animal", jo viņam ir gan dūša, gan arī pieredze pie stūres jau no bērnības Gulbenes pusē, kur, kā zināms, uz visiem ezeriem ir ziemas trases un treniņu iespējas. Autosportā Kristaps ir desmit gadus un teju visu šo laiku izmantojis vienu "Audi quattro" virsbūvi, kas laika gaitā piedzīvojusi dažādas pārvērtības.

Kristaps ne tikai pilnveido savu auto, bet ikdienā būvē dzinējus, pamatā amatieru autosportam un rallijam. Lai arī viņš prot uzbūvēt auto, pats sevi par meistaru vēl pieticīgi nesauc, jo zināšanas par motoriem apguvis pašmācības ceļā.

Paulam ir iespēja izmēģināt Kristapa 335 zirgspēku un 650 ņūtonmetru "quattro", kam stūre griežas pa kartinga modei, un viņš atzīst, ka ar šādu spēkratu ir jābrauc varonīgi. Varonības Kristapam un viņa novadniekiem netrūkst, jo lai arī rallijā ir cita braukšana, viņu autosporta treniņi lielākoties tiek aizvadīti uz ezeriem un pa lauku celiņiem.

Kā sabalansēt budžetu pret ātrumu un kāpēc mākslas skolas pieredze var noderēt garāžā, tiek noskaidrots jaunajā "Ātruma cilts" raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!