Visai iespaidīgs skandāls izraisījies "MotoGP" čempionātā, kur Malaizijas "Grand Prix" posmā sacīkstes laikā Valentino Rosi ("Yamaha") izraisīja sadursmi ar Marku Markesu ("Honda), par ko saņēmis iespaidīgu sodu, kas var iespaidot cīņu par titulu sezonas noslēdzošajā posmā.

Rosi jau iepriekš sūdzējies, ka Markess palīdz "sakārtot" rezultātu savam tautietim Horhem Lorenco ("Yamaha"), un Sepangā, konkurenta braukšanas stila aizkaitināts, itāļu motosportists apzināti ietriecās Markesa motociklā. Spāņu braucējs piedzīvoja kritienu un izstājās, bet Rosi finišēja trešais aiz Dani Pedrosas ("Honda") un Lorenco. Sacīkstes laikā Markess un Rosi vairākas reizes apdzina viens otru.

Pēc incidenta sacīkstes komisāri uzreiz paziņoja, ka izmeklēs šo situāciju, un viņi lēma, ka Rosi pienākas soda - nākamajā posmā startēt no pēdējās pozīcijas, kas būtiski ietekmēs itāļu braucēja izredzes pacīnīties par titulu. Pēc Malaizijas "Grand Prix" posma Lorenco čempionāta kopvērtējumā pietuvojies Rosi septiņu punktu attālumā. Rosi iesniedza apelāciju, taču Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) to vienbalsīgi noraidīja.

Rosi pēc sacīkstes izteicās, ka sods ir "netaisnīgs".

"Es uzskatu, ka sods nav taisnīgs, jo Markess līdz ar to ir uzvarētājs," izdevums "Autosport" citē Rosi. "Viņa plāns likt man zaudēt čempionātu ir nostrādājis. Es negribēju, lai viņš avarē, es vienkārši reaģēju uz viņa uzvedību un gribēju, lai viņš pazaudē laiku. Es gribu cīnīties ar Horhi un lai uzvar labākais. Tādā veidā, kā bija tagad, tas nenotiek. Es diemžēl zaudēju daudz laika Markesa dēļ."

Arī Lorenco aizstāvēja savu tautieti un kaunināja savu komandas biedru Rosi, piebilstot, ka sodam vajadzēja būt bargākam. "Nedomāju, ka tas bija labs lēmums, jo viņš saņēma 16 punktus [par trešo vietu], kamēr Marks - nulli; vajadzēja lemt, ka Rosi saņem tikpat punktu, cik Markess," saka Lorenco. "Nespēju noticēt notikušajam. Domāju, ne tikai es, bet ļoti daudz cilvēku zaudēja pret viņu cieņu kā pret sportistu. Rosi ir viens no izcilākajiem braucējiem motosporta vēsturē, bet tagad daudzi mainīs domas par viņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!