Neskatoties uz to, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) 10. posma, Austrālijas rallija, vadībā pirmās sacensību dienas sākumā turējās "Citroen" komandas pilots Kriss Mīke, pēc dienas pēdējā ātrumposma kopvērtējuma galvgalī ir pasaules čempions Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen").

Pirmajā sacensību dienā ekipāžām bija jāveic astoņi ātrumposmi un pēdējie divi bija īsi superspeciālie posmi Kofshārboras pilsētā. Taču tieši tajos Kriss Mīke pazaudēja vadību, atkrītot uz ceturto vietu kopvērtējumā aiz trim "Volkswagen" rūpnīcas komandas pilotiem.

Aiz Ožjēra otrajā vietā ir soms Jari-Mati Latvala, kurš no līdera atpaliek 0,4 sekundes, bet trešais ir norvēģis Andreass Mikelsens, kurš līderim zaudē 3,5 sekundes. Mīke tagad no Ožjēra atpaliek par 4,1 sekundi.

Vācijas rallija uzvarētājs Tjerī Nevils ("Hyundai") neveiksmīgi piezemējās tramplīnā otrajā ātrumposmā un guva mašīnas defektus, kas viņu izslēdza no līderu pulka, atmetot uz 10.vietu.

Tāpat tehniskas problēmas dienas sākumā piemeklēja igauņu pilotu Otu Tanaku, kurš startē WRC2 ieskaitē - viņa "Ford Fiesta R5" palika ar viena tilta piedziņu. Tādējāti tanaks savas klases vērtējumā ir tikai septītais.

Austrālijas rallija kopvērtējums pēc pirmās dienas astoņiem ātrumposmiem:

Tabula: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!