Foto: Edijs Pālens

Pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem astotajā posmā - Krievijas "Grand Prix" - svētdien uzvaru svinēja deviņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš šobrīd startē pārī ar latvieti Lauri Daideru.

Līdz ar to Nīderlandes un Latvijas duets uzvarējis pēdējos divos čempionāta posmos pēc kārtas.

Aizvadītajās sacensībās Vilemsens/L.Daiders izcīnīja uzvaru abos finālbraucienos.

Tikmēr otrajā vietā posma kopvērtējumā ierindojās beļģis Joriss Hendrikss ar citu latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, kuri pirmajā braucienā ieņēma trešo vietu, bet otrajā ierindojās otrajā pozīcijā.

11.vietā kopējā ieskaitē ierindojās Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, kuri pirmajā braucienā tehnisku iemeslu dēļ izstājās, bet otrajā finišēja trešajā vietā.

Savukārt 17.pozīciju posma kopvērtējumā ieņēma latviešu kantētājs Mārtiņš Antons kopā ar lietuvieti Ļutauru Varokoju. Viņi pirmajā braucienā ierindojās 18.vietā, bet otrajā - 15.pozīcijā.

Šajā posmā nestartēja Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks.

Kā ziņots, finansiālu grūtību dēļ pajukusi pagājušā gada pasaules čempionāta otrā spēcīgākā ekipāža, kuru veidoja Jānis un Lauris Daideri. Brāļi pieņēmuši lēmumu šosezon vairs nestartēt pasaules čempionāta posmos, bet L.Daiders tagad sezonu turpina kā Vilemsena kantētājs.

Vilemsens sezonu sāka ar citu latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēc latvieša gūtās traumas startēja pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu, kurš pasaules čempionāta sestajā posmā iedzīvojās kājas krustenisko saišu savainojumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderpozīciju ar 324 punktiem pārņēma Vilemsena ekipāža, kas par 18 punktiem apsteidz Baksu/Stupeli. Hendrikss/Liepiņš tikuši pie 271 punkta, kas ļauj ieņemt piekto pozīciju, Daideri ar 170 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Rupeiks un Mucenieks ar 149 punktiem atrodas 11.vietā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!