Foto: AFP/Scanpix

Spānijas motobraucējs Maveriks Vinjaless no "Movistar Yamaha" komandas svētdien izcīnīja dramatisku uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas piektajā posmā Francijā, triumfējot prestižākajā "MotoGP" klasē.

Svētdien notikušajās sacensībās Vinjaless aizvadīja spraigu dueli ar savu titulēto komandas biedru Valentino Rosi no Itālijas. Trīs apļus pirms finiša itālis pārņēma vadību, taču noslēdzošajā aplī pieļāva neraksturīgu kļūdu, kas spānim ļāva viņu apdzīt, turklāt pēcāk leģendārais braucējs piedzīvoja kritienu un izstājās.

Vadībā līdz ar to nokļuva Vinjaless, kurš uzvaru nosargāja, bet otrajā vietā finišēja francūzis Žoans Zarko no "Monster Yamaha" vienības, kamēr trešais bija spānis Dani Pedrosa no "Repsol Honda".

"Tas ir kaut kas neticams. Atdevu no sevis visu, ko varēju. Redzēju, kā Rosi pieļauj kļūdu, tāpēc apsteidzu viņu un centos beidzot tikt pie uzvaras, kas arī izdevās" pauda Vinjaless.

Tieši Vinjaless ar 85 punktiem kļuvis par pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi, kamēr 68 punkti ir Pedrosam. Tikmēr ar 62 punktiem seko Rosi, bet ceturtais ar 58 punktiem ir pagājušās sezonas čempions Marks Markess ("Repsol Honda"), kurš svētdien arī netika līdz finišam.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu "MotoGP" klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!