Foto: Publicitātes foto

2003. gadā Mihaels Šūmahers izcīnija savu sesto F-1 čempiona titulu, pārstāvot "Scuderia Ferrari Marlboro" komandu. Par vienu no panākumu atslēgām kļuva "Ferrari F2003-GA" formula, kas togad tika prezentēta sezonas vidū.

Šī modeļa formula ar 229. šasijas numuru, kas vācu pilotam nodrošināja piecas uzvaras un vēl divas pjedestāla vietas, "RM Sotheby's" izsolē trešdien, 9. novembrī, tika pārdota par necerēti lielu summu – 14,8 miljoniem ASV dolāru, kaut gan izsoles rīkotāji par to bija plānojuši saņemt 7,5 līdz 9,5 miljonus dolāru.

Kopš Mihaela Šūmahera karjeras beigām ar šo formulu ir nobraukti mazāk nekā 250 kilometri, daļa no tā ir viņa dēla Mika Šūmahera nopelns. Leģendārā sportista dēlam bija iespēja ar šo 845 zirgspēku jaudīgo V10 formulu izbraukt dažus apļus "Ferrari" trasē Fiorano.

Šogad šai "Ferrari F2003-GA" formulai tika veikta kompleksa restaurācija "Ferrari Formula 1 Clienti" nodaļā. Komplektā ar šo formulu jaunais īpašnieks iegūs arī servisa grāmatu ar visiem "Ferrari Classiche" meistaru paveiktajiem darbiem pie tās. Turklāt šī formula nav statisks objekts – pircējs ar to varēs braukt arī pa sacīkšu trasi.

Izsolē pārdotais ir visveiksmīgākais no "F2003-GA" izgatavotajiem eksemplāriem, kā arī viena no četrām formulām, ar kurām Mihaels Šūmahers "Ferrari" komandas sastāvā ir izcīnījis piecus vai vairāk sacīkšu posmus.

"RM Sotheby's" paziņojis, ka šī formula kļuvusi par visvērtīgāko mūslaiku ērā, jo līdzšinējais rekords pieder kādai citai Šūmahera formulai – "F2001", kas 2017. gadā tika pārdota par 7,5 miljoniem dolāru.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfēja F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari". Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006. gadā, bet 2010. gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva. Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfēja 91 reizi.

Šūmahers 2013. gada decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš sabiedrībā vairs nav iznācis un ārstēšanos turpina mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!