Foto: Reuters/Scanpix

Felipem Masam ir sešas sacīkstes, lai saglābtu savu "Ferrari" un Formula 1 karjeru, tā ir paziņojis "Caterham" komandas krievu pilots Vitālijs Petrovs, ziņo "РИА Новости".

Brazīlietis jau kopš 2010.gada oktobra nav spējis sacīkstēs finišēt augstāk par piekto vietu, bet šogad kopvērtējumā atrodas 17.pozīcijā, kamēr komandas biedrs Fernando Alonso šobrīd kopvērtējumā dala pirmo vietu ar Sebastianu Fetelu.

"Visi, un vispirms jau pats Felipe, sagaida tūlītēju rezultātu uzlabošanos," teikts "Ferrari" komandas paziņojumā pēc Spānijas GP izcīņas, kur Masa atkal finišēja tālu aiz punktu zonas. Tas liecina, ka arī "Ferrari" komandas pacietības mērs beidzot būs pilns.

"Es nedomāju, ka viņi atlaidīs Masu jau tagad – vismaz ne līdz augusta pārtraukumam," paziņoja krievu pilots Petrovs. Atgādinām, ka pēc Ungārijas GP, kas notiks 29.jūlijā, Formula 1 dosies vasaras brīvdienās. Līdz Ungārijas GP posmam vēl ir seši posmi.

"Es neteiktu, ka "Ferrari" ļoti nopietni kritizē Felipi Masu," intervijā "РИА Новости" turpināja Petrovs. "Viņi nav teikuši, ka Masam ir dota pēdējā iespēja vai kaut ko tamlīdzīgu. Jā, protams, viņš izjūt psiholoģisko spiedienu, taču komanda ļauj viņam darīt savu darbu."

Petrovam ir sava versija, kāpēc Masas sniegums 2012.gada sezonā ir tik bēdīgs: "Ļoti iespējams, ka Masam jaunais modelis nav piemērots un viņa pilotēšanas stils ir pretrunā ar to."

Pēdējā Felipes Masa uzvara tika izcīnīta 2008.gada pēdējā posmā Brazīlijā, kad viņš palika pussoļa attālumā no čempiona titula. Tas bija smags psiholoģisks trieciens Masam, kurš ir ļoti emocionāls cilvēks. Pēc pāris mēnešiem 2009.gada Ungārijas GP posmā Masa iekļuva avārijā pēc tam, kad viņa ķiverei trāpīja atspere no Rubensa Barikello formulas. Pēc ilgstoša rehabilitācijas procesa Masa atgriezās "Ferrari" komandā, tomēr nav spējis sasniegt iepriekšējo snieguma līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!