Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Lūiss Hamiltons ir tuvu tam, lai parakstītu jaunu līgumu ar savu līdzšinējo komandu "Mercedes", ceturtdien atklāja vienības vadītājs Toto Volfs.

Hamiltona līdzšinējais līgums, kas iepriekš tika noslēgts uz diviem gadiem, ar "Mercedes" noslēdzās pēc aizvadītās sezonas beigām. Pats sportists jau iepriekš pauda vēlmi turpināt sadarbību ar "Mercedes", taču arī uzsvēra, ka nesteigsies ar pārrunām.

"Neesam tālu no jauna līguma," sarunā ar televīzijas kanālu RTL teica Volfs, norādot, ka precīzu datumu, kad abas puses liks parakstus uz līguma, nav iespējams nosaukt.

Volfs pieļāva iespēju, ka Hamiltons jauno līgumu varētu parakstīt īsi pirms marta, kad komandai Bahreinā plānoti pirmie testa braucieni.

36 gadus vecais Hamiltons sešus no saviem septiņiem F-1 tituliem izcīnījis tieši "Mercedes" sastāvā. Runājot par jauno līgumu, Volfs bija pārliecināts, ka tas netiks parakstīts uz trim gadiem, jo tas ir teju vai neiespējami.

"Lūiss ir svarīgs ne vien komandai, bet arī visam "Mercedes" brendam," skaidroja Volfs.

Nākamgad F-1 būs spēkā jaunie noteikumi, kas ierobežos komandu izdevumus sezonas griezumā. Tieši jaunās regulas var nospēlēt lomu līguma nosacījumos un atalgojuma apmērā.

Hamiltons "Mercedes" komandai pievienojās 2013. gadā, kad pārnāca no "McLaren". Brits toreiz ieņēma leģendārā Mihaela Šūmahera vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!