Pēc Latvijas autorallija čempionāta noslēdzošā, septītā, posma - rallija "Latvija" - pirmās sacensību dienas līderis ir Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns ("Mitsubishi EVO X").

Pirmos sešus ātrumposmus Vorobjovs, kurš startē N4 klasē, veicis 16 minūtēs un 25,55 sekundēs, par 0,83 sekundēm apsteidzot Andi Neikšānu ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" ("Mitsubishi EVO X"), kas jau otro gadu pēc kārtas ir nodrošinājuši uzvaru savā grupā.

Trešajā vietā pašlaik atrodas Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ("Mitsubishi Lancer WRC"), kas startē A plus klasē, līderim zaudējot 3,44 sekundes.

Savukārt pazīstamais Somijas sportists Jari Ketomā, kurš pirmoreiz šajā rallijā piedalījās vēl 2007.gadā, ar kopējo laiku 26 minūtes un 50,85 sekundes, piedzīvojot tehniskas ķibeles, pašlaik ieņem pēdējo, 43.vietu, līderim zaudējot vairāk nekā desmit minūtes.

Svētdien sportisti veiks atlikušos septiņus ātrumposmus.

Latvijas čempionātā uzvaru kopvērtējumā N4 klasē otro gadu pēc kārtas sev jau garantējusi Anda Neikšāna ekipāža, kas pašlaik tikusi pie 76 punktiem. Otrais ar 56 punktiem ir Māris Neikšāns, bet viņam ar 45 punktiem seko Vorobjovs un seškārtējais Latvijas čempions Aivis Egle.

Kā ziņots, šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lietuvā, uzvarēja Anda Neikšāna pilotētā mašīna, nākamajos trijos posmos - rallijos "Sarma 2011", "BTA Rally Talsi" un "Jēkabpils-Madona 2011" - uzvarēja igauņa Georga Grosa ekipāža, piektajā posmā - rallijā "Latgale" - sīvā cīņā triumfēja Ivara Vasaraudža ekipāža, bet sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - atkal labākais bija Gross.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!