Pēc Latvijas autorallija čempionāta pēdējā, septītā, posma - rallija "Latvija" - pirmās dienas sestdien vadībā izvirzījies Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Vorobjovs ir pašreizējais kopējās ieskaites un N4 klases līderis, kurš pēc pirmās dienas sešiem ātrumposmiem tikai par 2,4 sekundēm apsteidz Anša Egles ekipāžu. Egle ir otrais gan kopējā ieskaitē, gan savā klasē.

Savukārt trešajā vietā N4 klasē 43,79 sekundes aiz Vorobjova atrodas viņa niknākais konkurents kopvērtējumā - igauņa Kaspara Koitlas ekipāža.

N4 klases kopvērtējumā pēc sešiem punktiem Vorobjovs no līdera Koitlas atpaliek par pieciem punktiem (attiecīgi 66 un 71 punkts), kamēr trešajā vietā ar 50 punktiem atrodas Anda Neikšāna pilotētā ekipāža no "LMT rallija komandas".

Kā ziņots, Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu sestdien pilota veselības problēmu dēļ no sacīkstēm izstājās pēc trim ātrumposmiem.

Šīs sacīkstes bija pēdējās karjerā Neikšana stūrmanim Dzirkalam. Abi kopā braukuši kopš 2007.gada, piedaloties sacensībās gan Baltijā, gan pasaules autorallija čempionātā (WRC).

Pagājušajā gadā Neikšāns kļuva par rallija "Latvija" uzvarētāju.

Šis rallijam "Latvija" ir īpašs gads, jo sacensības svin 15 gadu jubileju. Savukārt Latvijas rallija čempionātam aprit 55 gadi.

Sacensības svētdien Jūrmalas, Tukuma un Kuldīgas apkārtnē noslēgsies ar atlikušajiem četriem ātrumposmiem.

Kā ziņots, Latvijas čempionāta pirmajā posmā - "Halls Winter Rally" -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, uzvaru svinēja Vorobjovs/Zicāns, otrajā posmā - rallijā "Sarma - triumfēja Koitla, trešajā posmā - rallijā "Talsi" - ātrākie atkal bija Vorobjovs un Zicāns, bet ceturtajā posmā - rallijā "Madona" - nepārspēts bija igaunis Georgs Gross.

Savukārt piektajā un sestajā posmā - "Rally Estonia" un rallijā "Kurzeme"- ātrākais no latviešiem bija Neikšāns.

Rallija "Latvija" gaitā risinājās arī "O!Kartes autosporta akadēmijas" otrās sezonas noslēguma sacensības, kur pie uzvaras tika Emīls Blūms. Viņš tādējādi ieguva galveno balvu - pilnībā apmaksātu nākamā gada sezonu Latvijas rallija čempionātā ar automašīnu "Ford Fiesta R2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!