Foto: Publicitātes foto
Latvijas autorallija čempionāta pirmajā posmā - "Halls Winter Rally" -, kas notika Lietuvas pilsētas Utenas apkārtnē, sestdien uzvarēja Jāņa Vorobjova un Guntara Zicāna ekipāža.

12 ātrumposmu summā ar "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu startējošie Vorobjovs/Zicāns par 22,6 sekundēm apsteidza Lietuvas sportista Dominika Butvila ekipāžu. Latvijas sportisti uzvarēja arī N4 ieskaitē.

Tikmēr trešo vietu ieņēma Igaunijas pilots Kaspars Koitla, kurš zaudēja vēl 3,9 sekundes.

Latvijas čempionāta ieskaitē otro vietu izcīnīja Aivis Egle/Andis Dauga, kuri kopējā vērtējumā palika piektie, bet pozīciju zemāk finišēja Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, kuri bija labākie A+ klasē.

R2 grupā triumfēja Kārlis Nebars/Gundars Berķis ("Ford Fiesta"), bet 2WD grupā ātrākais bija Jānis Berķis/Edgars Čeporjus ("Ford Fiesta").

Kopumā Latvijas čempionātā šogad notiks septiņi posmi. Pēc Utenas sportisti 11. un 12.februārī sacentīsies otrajā ziemas rallijā - Gulbenē notiekošajā "Sarma".

Trešais posms 12. un 13.maijā notiks Talsos, 8. un 9.jūnijā risināsies rallijs "Madona", bet 20. un 21.jūlijā sportisti dosies uz Igauniju, lai Otepes apkārtnē piedalītos "Rally Estonia".

24. un 25.augustā labākie autosportisti pulcēsies rallijā "Kurzeme", bet čempionāts 29. un 30.septembrī tradicionāli noslēgsies ar Jūrmalā un Kuldīgā notiekošo ralliju "Latvija".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!