Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) plāno uzstādīt leģendārās Nirburgringas sacīkšu trases rekordu elektromobiļiem. Rekorda uzstādīšanas mēģinājums notiks šovasar, izmantojot VW sacīkšu prototipu "I.D. R", kas 2018. gadā uzstādīja absolūto rekordu Paikspīkas kalnābraukšanas sacensībās.

Pašlaik VW strādā pie elektriskā sacīkšu auto aerodinamikas uzlabojumiem. Atšķirībā no Paikspīkas, kur starta un finiša atzīme ir attiecīgi 2862 un 4302 metrus virs jūras līmeņa, Nirburgringas trases apvidus nepārsniedz atzīmi 300 metru virs jūras līmeņa. Turklāt Nirburgringas trasē ir vairākas garas taisnes, kur aerodinamikai ir īpaša nozīme.

Nirburgringas trases rekorda uzstādīšanai pie VW bolīda stūres, tāpat kā Paikspīkas sacensībās, sēdīsies franču autosportists Romāns Dimā. Viņa uzdevums būs pārspēt līdzšinējo rekordu – sešas minūtes un 45,9 sekundes –, ko 2017. gadā uzstādīja ķīniešu elektromobilis "Nio EP9". Ar šo spēkratu Nirburgringas trase tika izbraukta ar vidējo braukšanas ātrumu 185 km/h.

Atgādinām, ka "VW I.D. R" ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 680 zirgspēku. No vietas līdz 100 km/h elektromobilis paātrinās 2,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!