"Williams" F-1 komandas testpilote Sjūzija Volfa neuzskata, ka viņai vai autosporta sabiedrībai būtu jāforsē sieviešu ienākšana pirmajā formulā.

"Tam visam jānotiek organiski, jo nedrīkst vienkārši forsēt sieviešu ienākšanu F-1 tikai tāpēc, lai aizpildītu kādas kvotas," uzskata sportiste. "Tas ir ļoti prasīgs sporta veids - ja tu nebūsi pietiekami labs, tu ilgi te nenoturēsies. Un nav jēgas kādu nepietiekami labu braucēju iegrūst šajā apritē, jo viņš vienkārši nebūs pietiekami pieredzējis. Tam visam ir jānotiek dabiski."

Volfa, kura iepriekš sacentusies DTM un pirms gada pievienojās "Williams" F-1 komandai kā testpilote, šosezon formulā varētu aizvadīt mazāk laika un diez vai piedalīsies piektdienas testu sesijās, kurās parasti trasē dodas komandu testpiloti.


"Šosezon diez vai piedalīšos piektdienas sesijās, jo komandā ir debitants, Valteri Botass," intervijā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) mājas lapā norāda Volfa. "Taču manos plānos ir piedalīties debitantu dienās Silverstonā gada vidū, kas ir mans mērķis - atgriezties formulā pēc iespējas ātrāk."

Pēc britu sportistes uzrādītajiem sasniegumiem pērn, "Williams" viņai piedāvāja šosezon palikt komandā, un Volfa tam piekrita. Turklāt viņa šosezon varētu iegūt arī FIA superlicenci, kas ļauj startēt F-1 sacensībās, kā arī iegūt oficālu testpilota statusu.

"Tās noteikti ir mans šāgada mērķis," par superlicences iegūšanu saka Volfa. "Es domāju, tas atkarīgs no tā, cik kilometru es esmu nobraukusi ar formulu, Man šķiet, ka man šī kilometrāža ir pietiekama superlicences saņemšanai, un tas būs mans nākamais solis autosportā."

"Kā jau teicu sākumā, pirms pievienojos "Williams" komandai, es negribu sākt skriet pirms esmu iemācījusies staigāt," uzsver sportiste. "Svarīgi ir darīt visu pareizajā secībā. Ir jābūt veiksmīgam pirmajā solī, lai varētu spert nākamo. Mani pirmie testi bija sekmīgi un šogad man palielināja slodzi. Testi šīs sezonas sākumā bija veiksmīgi,jaunās formulas prezentācija bija veiksmīga, tāpēc tagad mans mērķis ir vairāk piedalīties debitantu dienās trasēs, vairāk laika pavadīt formulā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!