Foto: Williams

Lai arī cik ātra, pieredzējusi un jauka nebūtu "Williams" komandas testpilote Sūzija Volfa, nākotnes F-1 čempionātā viņai nav, uzskata Bērnijs Eklstouns.

"Sūzija Volfa ir laba pilote, bet vai viņa jebkad spēs sevi pierādīt F-1? Es šaubos," izteicies F-1 promouters intervijā "Sydney Morning Herald". "Galvenā problēma sievietei, pat ja viņa ir ātra pilote, ir iegūt iespēju to parādīt. Jo komandas neņems darbā sievieti kā piloti, ja vien viņa neatnesīs sevv līdzi ievērojamu sponsoru naudu. Tu vari būt ļoti, ļoti laba autosportiste un neiegūt to, ko būtu pelnījusi."

Kā zināms, "Williams" F-1 komanda šīs sezonas sākumā apstiprināja 31 gadu veco Volfu oficiālā testpilota amatā, un viņai būs nepieciešama F-1 superlicence, lai piedalītos "Grand Prix" posmu piektdienas oficiālajos treniņos. Pagaidām, ņemot vērā situāciju ar jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, pirmajos brīvajos treniņos Austrālijas "Grand Prix" posmā piedalījās komandu pamatpiloti.

Sūzijas Volfas vīrs ir viens no "Mercedes" F-1 komandas vadītājiem Toto Volfs, kam pieder nozīmīga "Williams" F-1 komandas akciju daļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!