Trešajā pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Beļģijā, Metē trasē Latvijas sportistiem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim šajā nedēļas nogalē gaidāms lielākais konkurentu skaits - kopumā prestižākajā "Supercar" klasē startēs 49 sportisti.

"Uz Beļģiju dodos ar labām atmiņām, jo pērn posms izvērsās veiksmīgi – izdevās izcīnīt vietu uz goda pjedestāla," dodoties uz Beļģijas posmu, stāsta Reinis Nitišs. "Vienlaikus spilgtā atmiņā ir arī gadu senāki notikumi, kad piedzīvoju vienu no savas karjeras lielākajām avārijām – pamattrases un "džokera" apļa krustpunktā, saduroties ar Heninga Solberga vadīto auto. Šādas galējības tikai vēlreiz apliecina rallijkrosa dinamiku un to, ka rezultātu ir neiespējami paredzēt."

"Beļģijas trase ir ļoti tehniska, jo tajā ir apvienoti vairāki elementi, kas braucēju un sacīkšu inženieru dzīvi padara grūtāku. Tajā ir gan gari un ātri, gan arī atpakaļejoši un lēni līkumi, turklāt, trasē ir augstas apmales – sacensību laikā jārod balanss, lai spētu sasniegt maksimālo rezultātu," saka Nitišs, kuram šosezon vēl nav izdevies iekļūt sacensību pusfinālā, tomēr iekrātie kopvērtējuma punkti čempionātā ļauj ierindoties 15. vietā.

"World RX" dalībniekiem šīs būs otrās sacīkstes divu nedēļu laikā.

Pirmajos divos čempionāta posmos labāki panākumi bijuši Jānim Baumanim, kurš otrajā posmā Vācijā iekļuva sacensību pusfinālā. Viņam čempionāta kopvērtējumā 11. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!