Foto: Juris Gūtmans, DELFI

Divkārtējais pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs nākamajā "World RX" sezonā brauks ar "VW Polo RX" automašīnu un ar "Volkswagen" rūpnīcas atbalstu, ziņo izdevums "Autosport".

Līdz šim Solbergs pasaules rallijkrosa čempionātā startēja kā neatkarīgas komandas pilots. Nākamsezon viņa vadītā "PSRX" komanda sadarbosies ar vācu autoražotāju rūpnīcu, kas sniegs tehnisko atbalstu, un "Volkswagen Sweden".

"Godīgi sakot, es par to jau sen sapņoju," neslēpj norvēģu pilots. "Mēs ļoti smagi strādājām, lai noslēgtu šo vienošanos. Mēs visi esam redzējuši, ko spēj "Volkswagen" motoru sportā, lai atceramies viņu dominanci Dakaras rallijreidā vai pasaules rallija čempionātā, tāpēc sadarboties ar viņiem rallijkrosā būs kaut kas neticams!"

Kopā ar Solbergu komandā brauks zviedrs Johans Kristofersons.

Looking forward to have you as team mate @petterwrc03

A photo posted by Johan Kristoffersson (@kristofferssonjohan) on Jan 10, 2017 at 10:47pm PST

"VW Motorsport" direktors Svens Smetss apstiprina, ka pēc WRC programmas apturēšanas rallijkross sasaucas ar kompānijas "nākotnes plāniem". "Mēs jau kādu laiku vērojam notiekošo rallijkrosā," viņš saka. "Sadarbojamies ar "Volkswagen Andretti" komandu "Global Rallycross" seriālā, taču 2017. gadā gribam vairāk pievērsties pasaules čempionātam."

"Peters vadīs komandu un mēs nodrošināsim tehnisko atbalstu," sadarbību skaidro Smetss. "Mēs dosim savus mehāniķus un uzraudzīsim mašīnu, bet finanses un sponsoru meklēšana būs Petera un "Volkswagen Sweden" ziņā."

Šobrīd "World RX" formāli nav nevienas autoražotāju rūpnīcas komandas, lai gan atbalstu atsevišķām vienībām sniedz gan "Audi", gan "Ford".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!