Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta "World RX" jaunajā sezonā visos posmos startēs 16 braucēji no sešām komandām, taču latvieša Jāņa Baumaņa komandas biedrs joprojām nav izziņots, vēsta sacensību organizatori.

Kā zināms, Baumanis nākamajā sezonā turpinās startēt "STRAD" komandas sastāvā un startēs ar "Ford Fiesta" automašīnu, bet Reiniss Nitišs pārstāvēs "GRX Taneco", un viņa loma komandā būs attīstības pilots, kurš startēs vairākos posmos, taču ne visos. "STRAD" komanda šobrīd ir vienīgā, kas nav nosaukusi savu pilotu sastāvu, tomēr drīzumā tiks izziņots arī Baumaņa komandas biedrs.

No pagājušās sezonas kopvērtējuma TOP 5 šogad visos posms startēs tikai Andreass Bakerūds, kurš kopā ar britu Liamu Doranu pārstāv "Monster Energy RX Cartel" vienību ("Audi S1"). Brāļi Kevins un Timijs Hanseni būs komandas biedri "Team Hansen MJP" vienībā, turpinot startēt ar "Peugeot 208" spēkratu.

Pilnu sezonu "World RX" aizvadīs pirmais lietuvietis Roks Bacjuška, bet viņš startēs kā individuālais pilots. Kopumā būs četri individuālie rallijkrosa braucēji, kuri startēs pilnu sezonu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā starpsezonā "World RX" čempionātu pameta visas rūpnīcas komandas – "Volkswagen", "Peugeot", "Ford" un "Audi". Līdz ar to pasaules čempionātā vairs nestartēs pērnās sezonas čempions Johans Kristofersons, vicečempions Matiass Ekstroms, Sebastjans Lēbs un Peters Solbergs.

2019. gada sezonas "World RX" dalībnieku un komandu sastāvs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!