Foto: Rihards Baumanis

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Norvēģijas posmā Hellas trasē Latvijas pilotiem Jānim Baumanim ("World RX Team Austria") un Reinim Nitišam ("ALL-INKL.com Münnich Motorsport") labi panākumi - pēc divām kvalifikācijas kārtām attiecīgi sestā un 14. vieta.

Lai gan Hellā visu šo nedēļu pieturējās vasarai neraksturīgi vēss laiks, un kalnos pat ir uzkritis sniegs, pirmā sacensību diena norisinājās siltos un saulainos laika apstākļos. Kopā ar "World RX" dalībniekiem Norvēģijā startē arī Eiropas čempionāta "Supercar" un "TouringCar" klases, kā arī "RX Lites" piloti – kopumā 70 automašīnas.

Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijā uzrādīja sesto, otrajā - piekto labāko laiku un dienu noslēdza sestajā vietā. Viņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam izdevās pēc divām kvalifikācijām ieņemt otro vietu aiz Andresa Bakerūda, kurš uzvarēja abos savos braucienos.

"Sākums ir ļoti labs. Pirmie soļi ir sperti, cerams, tikšu pusfinālā un cerams, ka arī beidzot nopelnīsim iespēju braukt finālā," saka Jānis Baumanis. "Dzīve bez piedzīvojumiem būtu pavisam garlaicīga un šīs sacensības patiešām sākās ar ļoti lieliem piedzīvojumiem - piektdien pirmajos treniņbraucienos mašīnai atkal bija problēmas ar turbīnu, kā dēļ izbraucām tikai piecus apļus. Sestdienas ievads turpretī bija labāks, varētu pat teikt, ka diezgan pozitīvs. Likām lielas cerības uz sestdienas treniņbraucieniem un pirmo kvalifikāciju, ka mašīna strādās kā nākas, un tā arī bija - regulējumi bija diezgan okei un nekādi defekti neparādījās. Bet tai pašā laikā vēl nav tā ātruma, kas ir komandas biedram Timuram Timerzjanovam. Paskatījāmies, kurās vietās trasē viņš ir ātrāks, pārņēmām arī daļu viņa mašīnas regulējumu un tas atmaksājās, jo pēc pirmā kvalifikācijas brauciena kopvērtējumā biju sestais."

Reinis Nitišs pirmās kvalifikācijas vērtējumā uzrādīja 12. labāko laiku, otrajā - 14., šo pašu pozīciju ieņemot divu kvalifikāciju summā.

"Diena sākās ar ļoti vērtīgiem treniņbraucieniem, tomēr jau uz pirmo braucienu veicām vēl dažas izmaiņas mašīnas regulējumā. Šoreiz izmaiņas nenesa cerēto un automašīnas ātrums trasē bija zemāks kā treniņos," par pirmās sacensību dienas notikumiem stāsta Reinis Nitišs. "Pirms otrā brauciena atgriezāmies pie zināmajiem auto regulējumiem, tomēr pārbaudīt tos sacensību režīmā neizdevās. Pēc laba starta, līdz pirmajam līkumam, iesaistījos kontaktcīņā ar līdzbraucējiem un uztriecos Liama Dorana auto, kas pēc saņemtā sitiena apmeta kūleni. Trasē izkāra sarkano karogu, ziņojot par atkārtotu startu."

"Liels paldies komandas mehāniķiem, kuri tik īsā laikā līdz atkārtotajam startam spēja salabot sadursmē sabojāto stūres mehānismu, un es varēju startēt. Lai gan atkārtotais starts izdevās labi, auto tehniskais stāvoklis nebija ideāls, un brauciena turpinājumā pietrūka ātruma," skaidro Reinis.

Svētdien sacīkste turpināsies ar vēl divām kvalifikācijām, tad 12 labākie piloti sacentīsies pusfinālā un katra pusfināla trīs ātrākie tiksies finālā.

Kā zināms, līdz šim nevienam no Latvijas sportistiem "Supercar" klasē posma finālā iekļūt nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!