Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis ("Team STARD") svētdien piedzīvoja sadursmi pusfināla braucienā Vācijā notiekošā pasaules čempionāta 11. posma prestižākajā "SuperCar" klasē un neiekļuva finālā, kamēr viņa brālis Artis Eiropas rallijkrosa čempionāta ("Euro RX") sezonu noslēdza bronzas pozīcijā.

Jānis Baumanis pusfinālā trasē devās ar četriem zviedru braucējiem – Johanu Kristofersonu, Timiju Hansenu, Kevinu Hansenu un Antonu Marklundu, kā arī norvēģi Peteru Solbergu. Jau pirmajā līkumā izvērtās sadursme starp Baumani, T.Hansenu un Marklundu, kurā Latvijas sportists pamatīgi saskādēja savu spēkratu, taču aizbrauca pa priekšu abiem pārējiem sadursmes dalībniekiem. Tomēr Baumanis ar to praktiski zaudēja izredzes cīnīties par finālu un finišēja ceturtais savā pusfināla braucienā.

"Manā pusfinālā bija pamatīgs haoss jau startā un pirmajā līkumā. Arī pats pabraucu uz diviem riteņiem. Priekšā mašīnai nepalika ne spārns, ne buferis, bet dzinēja pārsegs turējās uz diviem klipšiem. Neskatoties uz visu, uzskatu, ka esam labi izpildījuši savu uzdevumu šeit Vācijā, Esteringas trasē," saka Baumanis.

Uzvaru pirmajā pusfinālā guva Kristofersons, otrais bija Solbergs, bet trešo vietu ieņēma Kevins Hansens. Savukārt otrā pusfinālā panākumu guva vēl viens zviedrs Matīass Ēkstrems, otrais bija norvēģis Andreass Bakerūds, bet kā trešais no šī brauciena finālā iekļuva soms Niklass Gronholms, kurš tikai brauciena izskaņā apsteidza zviedru Kevinu Ēriksonu. Titulētais franču pilots Sebastjans Lēbs pusfinālā piedzīvoja avāriju un savā braucienā palika pēdējais.

Finālā savu desmito uzvaru šosezon guva Kristofersons, kuram šis bija astotais panākums pēc kārtas. Viņš jau priekšlaicīgi par pasaules čempionu kļuva pagājušajā posmā, taču pēc šī etapa ir papildinājis individuālo posmu panākumus. Otro vietu ieņēma Ēkstrems, trešais bija Bakerūds, bet aiz viņiem finišēja Gronholms, Solbergs un Kevins Hansens.

Pasaules čempionātā pēc šī posma būs atlicis aizvadīt vairs tikai vienas sacensības, kas notiks novembra izskaņā Dienvidāfrikas Republikā.

Turpat Vācijā notika arī Eiropas čempionāta posms dažādās klasēs. "Super1600" klasē Jāņa brālis Artis Baumanis pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ar 161 punktu bija trešais, bet savā pusfināla braucienā ieņēma pēdējo vietu, kas viņam neļāva kvalificēties finālam.

Līdz ar to Artis Baumanis noslēdzošajā posmā vēl pirms finālbrauciena zaudēja izredzes kļūt par Eiropas čempionu.

"Pusfinālā starts sanāca labs, iekārtojos otrajā pozīcijā pēc pirmā pagrieziena, bet tad pieļāvu kļūdu pārslēdzoties, kā rezultātā zaudēju ātrumu, kuru izmantoja konkurenti izspiežot mani ārmalā un pēc tam, neatstājot vietu trasē, iestūma barjerā, kur tika sabojāta automašīna," situāciju komentē Artis Baumanis.

Kā zināms, Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs ir šīs sezonas Eiropas čempions "SuperCar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!