Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē Lielbritānijā risināsies jau ceturtais FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Organizatori parūpējušies ne tikai par augstākā līmeņa rallijkrosa sacensībām, bet arī par kvalitatīvu mūziku, kura būs baudāma "Speedmachine" festivāla ietvaros.

Sezonas lielākais tramplīns

Silverstonas trase pasaules čempionātā debitēja pērn, un uzreiz kļuva atpazīstama ar savu tramplīnu, ka nu ierindojas sezonas iespaidīgāko tramplīnu galvgalī, parūpējoties par nozīmīgu laiku trasē, kas tiek pavadīts automašīnām esot gaisā. Turklāt uzreiz aiz tramplīna ir šaurs labais pagrieziens, padarot šo trases sekciju par nozīmīgu sekciju laba rezultāta nodrošināšanai.

Džeimsa Bonda kaskadieris

Šajā 'World RX' sezonā uz starta arvien biežāk varam vērot ekskluzīvus braucējus - ja Spānijas rallijkrosa posmā uz starta redzējām seškārtējo olimpisko čempionu, tad šajā reizē sacensībās startēs Džeimsa Bonda kaskadieris Marks Hidžins. Kopumā uz starta plānots iziet 17 braucējiem, taču kurš brauks lietuviešu ES Motorsport – Labas Gas komandā aizvien nav zināms.

Gronholms turpina atveseļoties

Somu talantīgais rallijkrosa braucējs Niklass Gronholms veselības problēmu dēļ (apendicīts) nepiedalīsies arī Lielbritānijā notiekošajās sacensībās. Nepiedalīšanās divos posmos (no 10) noteikti atstās lielu robu kopvērtējuma rezultātā, taču neietekmēs komandas rezultātu - arī šajā posmā Gronholmu aizvietos Joni Vimans, kurš Spā-Frankošampas trasē izcīnīja 3. vietu.

Timerzjanovs sajutis uzvaras garšu

GRX Taneco braucējs Timurs Timerzjanovs ir viens no 3 rallijkrosa braucējiem (Bakkeruds, T. Hansens, Timerzjanovs), kurš ir piedalījies visos Pasaules rallijkrosa čempionāta posmos, sākot no tā pirmsākumiem. Lai arī startējis vairāk kā 60 sacīkstēs Pasaules līmenī, Timerzjanovs savu pirmo uzvaru izcīnīja pagājušajā nedēļā jaunizveidotajā Spā trasē, neslēpjot savu prieku un emocijas. Krievu autobraucējs šobrīd atrodas 3. vietā kopvērtējumā, tikai par 1 punktu pārspējot latviešu braucēju Jāni Baumani. Vai Timerzjanovs būs sajutis uzvaras garšu?

Finālists Jānis Baumanis

Labu sportisko formu 2019. gada sezonā uzņēmis STARD komandas pilots, latvietis Jānis Baumanis, kurš vienīgais ir startējis visu trīs līdz šim notikušo posmu finālbraucienos. Vai Jānim izdosies spert solīti uz priekšu, un kāpt uz goda pjedestāla – to uzzināsim svētdienas pēcpusdienā.

Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases pirmais posms

Paralēli Pasaules rallijkrosa 4. posmam, šajā nedēļas nogalē Lielbritānijā risināsies Eiropas rallijkrosa ( Euro RX) Supercar klases pirmais posms, kurā uz starta izies arī lietuviešu braucējs Paulius Pleskovs. Tāpat Silverstonas trasē sacentīsies RX2 klases braucēji, starp kuriem būs arī Latviju pārstāvošais Vasīlijs Grjazins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!