Atraktīvais un fanu iemīļotais norvēģu rallijkrosa pilots Andreass Bakerūds nolēmis izmēģināt vēl vienu autosporta disciplīnu un piedalīsies Norvēģijas rallija čempionāta pirmajā posmā.

"Hoonigan Racing" komandas pilots, kura pamatnodarbošanās ir dalība pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX"), rallijā startēs ar R2 klases "Ford Fiesta" automašīnu.

"Savādi, bet es ļoti maz esmu aizvadījis treniņus ar mašīnu, jo autosportā tas ir diezgan dārgi," atzīstas Bakerūds. "Tāpēc man šis risinājums ar dalību rallijā ļoti patīk. Esam aizvadījuši nedēļu garu testu sesiju, kurā veicu neticamu kilometru skaitu ar sporta mašīnu - tieši tas, kas man vajadzīgs pirms jaunās sezonas. Turklāt es vienmēr esmu gribējis izmēģināt ralliju - tagad mani gaida liels izaicinājums."

"Rallijs ir absolūti atšķirīgs no rallijkrosa, jo te bez mašīnas vadīšanas tev vēl arī jāklausās stūrmanī un jāuztver stenogramma," saka norvēģu pilots. "Taču ir daudz kas, ko varu pārņemt. Rallijā startēšu tikai pieredzes dēļ un galvenais būs veiksmīgi tikt līdz finišam. Šī būs "investīcija" manā nākotnē - es strādāju, lai kļūtu par labāku braucēju un piepildītu savu mērķi - kļūt par pasaules rallijkrosa čempionu."

Bakerūda stūrmanis būs Mirjama Valfridsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!