Foto: QNIGAN.COM

Šāgada pasaules rallijkrosa čempionātā būs nevis 12, bet 13 sacīkstes - nupat "WorldRX" kalendārā iekļauts vēl viens posms Vācijā, kas risināsies slavenajā Hokenheimas trasē maija sākumā, informē seriāla rīkotāji.

Rallijkrosa sacensības risināsies Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) atklāšanas posma ietvaros, tā piesaistot milzīgu TV un klātienes skatītāju auditoriju.

Līgums par rallijkrosa sacensībām Hokenheimas trasē noslēgts uz vairākiem gadiem.

"Mums ir liels pagodinājums kļūt par DTM partneriem viņu sezonas atklāšanas pasākumā Hokenheimā," saka "WorldRX" rīkotāju "IMG Motorsprot" direktors Martins Anajī. "Mūs ļoti iespaidoja profesionālisms, ar kādu DTM čempionāta rīkotāji "ITR" aizvada savas sacīkstes, un mēs nevaram vien sagaidīt, kad varēsim vācu motoru sporta cienītājiem parādīt, cik īpašs un aizraujošs ir rallijkross."

DTM sezonas atklāšanas nedēļas nogalē, kas ilgs no 1. līdz 3.maijam, Hokenheimas trasē paralēli DTM braucieniem notiks vairākas satelītsacensības - jau pieminētais "WorldRX" posms, "Porsche Carrera Cup Deutschland", FIA F-3 Eiropas čempionāta posms un jaunizveidotā "Audi Sport TT Cup" seriāla sacensības.

Kā zināms, Vācija pasaules rallijkrosa kalendārā jau bija pārstāvēta ar posmu Esteringas trasē, kas atrodas netālu no Hamburgas. Šīs sacensības notiks 21.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!