Foto: Publicitātes foto

"Audi quattro" vārds jau drīzumā varētu atgriezties pasaules rallija čempionātā (WRC), pateicoties arī Latvijā plaši pazīstamajam zviedru sacīkšu braucējam Matiasam Ekstromam. Viņa jaunizveidotā sacīkšu komanda "EKS JC" paziņojusi par "Rally2" specifikācijas sacīkšu automobiļa izstrādi uz "Audi A1" modeļa bāzes, kas cīnīsies WRC2 un WRC3 ieskaitē.

"EKS JC" rallija bolīdu uz "Audi A1" bāzes izstrādājis sadarbībā ar Dienvidāfrikas kompāniju "Rally Technic". Lai arī šī rallija auto izstrādē "Audi" autoražotājs oficiāli nav piedalījies, tam tik un tā ir oriģinālā "S1 quattro" vizuālais noformējums ar balto, dzelteno un sarkano krāsu.

"Kad "Audi" 2018. gadā prezentēja jaunās paaudzes "A1" modeli, mēs uzreiz sapratām, ka vēlamies no tā kaut ko uzbūvēt," skaidro Ekstroms. "Ņemot vērā, ka visi zina par manu aizraušanos ar ralliju, ātri vien bija skaidrs, ka būvēsim tieši rallija auto. Nu automobilis būtībā ir jau gatavs. Palicis vien to kārtīgi saregulēt. Šobrīd veiksim dažādus testa braucienus, lai ievāktu pēc iespējas vairāk informācijas."

"Pagaidām nav noteikts kāds konkrēts datums, bet varu galvot, ka šo spēkratu sacensībās redzēsiet pavasara un vasaras sezonā," sola zviedru sacīkšu pilots.

Rallijam pielāgotais "Audi A1" ir aprīkots ar 1,6 litru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 263 zirgspēku jaudu un kas sajūgts ar piecpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Vilkme tiek novadīta uz visiem četriem riteņiem.

Ekstroms ar "Audi S1" startēja rallijkrosa pasaules čempionātā no 2014. līdz 2019. gadam, izcīnot čempiona titulu 2016. gadā un vicečempiona titulu 2017. un 2018. gadā. Nesen Ekstroms atgriezās WRC apritē un februārī startēja Arktikas rallijā Somijā WRC3 ieskaitē ar "Škoda Fabia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!