Foto: Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv
Divkārtējais pasaules čempions rallijā Markuss Gronholms uzskata, ka Latvijas pilots Reinis Nitišs var kļūt par vienu no vadošajiem braucējiem arī pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā, "Supercar" klasē.

Kā zināms, jēkabpilietis Reinis Nitišs pērn kļuva par Eiropas rallijkrosa čempionu "Super1600" klasē, un pēc sezonas nobeiguma parakstīja līgumu ar zviedru "Olsbergs MSE" komandu par dalību jaunizveidotajā pasaules rallijkrosa čempionātā, bet jau "Supercar" klasē

"Jā, es redzēju, kā Reinis brauca "Super1600" klasē, kā uzvarēja. Manuprāt, viņš ir spēcīgs konkurents pārējiem, un zina, kā braukt," atzīst Gronholms. "Tagad viņš spers soli uz priekšu, pārejot uz "Supercar" klasi, bet ir vajadzīgs laiks, lai reinis apgūtu šo tehniku. No viņa nevaram uzreiz gaidīt uzvaras, protams, bet tas ir iespējams!"

Jau ziņojām, ka divkārtējais pasaules čempions Gronholms "Olsbergs MSE" komandā strādās kā konsultants.

"Mans uzdevums komandā ir sākumā nedaudz patestēt jauno mašīnu un pamācīt jaunos braucējus, palīdzēt viņiem. Uz čempionāta posmiem nebraukšu līdzi, vairāk skatīšos neklātienē, kā viņiem iet, piedalīšos testos," atklāj somu pilots, kurš arī pats startējis vairākās rallijkrosa sacensībās. "WRC un rallijkross - tās ir ļoti dažādas lietas. Man patīk rallijkross, jo tās ir īsas sacensības, jaudīgas mašīnas, pārskatāma trase, visi sacenšas kopā, taču ar ralliju šo disciplīnu salīdzināt nevar. Tagad rallijkrosa mašīnas ir kļuvušas patiešām ērti vadāmas."

Pirmais pasaules rallijkrosa čempionāta posms notiks maija sākumā Portugālē, Montalegres trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!