Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules čempionāta rallijā (WRC) Igaunijas posma organizatori ieguvuši "Asahi Kasei" dāvāto Komandas gara balvu, ziņo Igaunijas rallija organizatori.

Debijā WRC čempionātā igauņi sarīkoja WRC sacensības tikai 63 dienu laikā kopš rīkotāju tiesību piešķiršanas.

Balsošanā tīmekļa vietnē "wrc.com" Igaunijas organizatoru komanda uzvarēja citus konkurentus – "Hyundai Shell Mobis WRT", "Toksport" un "M-Sport Ford".

Sezonā, kuru spēcīgi ietekmēja Covid-19 pandēmija, Igaunija tika iekļauta kalendārā kā rezerviste un kļuva par pirmo posmu stingro Covid-19 ierobežošanas noteikumu apstākļos.

"Šī balva ir liela atzinība mūsu komandai un Igaunijai. Mēs esam gandarīti, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un WRC mums uzticējās. Tas patiešām nozīmē daudz," par panākuma tapšanu saka Igaunijas rallija direktors Urmo Āva. "Tās bija lielas pūles, lai Igaunijas rallijā būtu skatītāji. Viņiem nebija viegli, bet viņi parādīja sevi no labākās puses, un mēs tiešām to novērtējam."

Viņš piebilst, ka ar visas rallija pasaules acīm pievērstām Baltijas valstij, "Rally Estonia" organizatori veiksmīgi tika galā ar Covid-19 drošības pasākumiem un izdarīja pietiekami daudz, lai nopelnītu sev vietu WRC kalendārā arī 2021. gadā.

Turklāt ķirsis uz kūkas organizatoriem bija vietējā talanta Ota Tanaka uzvara sacensībās un kāpšana uz goda pjedestāla svētdienas pēcpusdienā, atzīmē Āva.

"Rally Estonia" šā gada WRC posms plānots no 15. līdz 18. jūlijam.

Kā viena no sešām rezervistēm posma rīkošanai nosaukta arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!