Foto: DELFI

Nākamgad pasaules rallija čempionātā (WRC) varētu atgriezties viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes igauņu pilotiem Ots Tanaks, raksta vietējā prese.

Kā zināms, Tanaks pēc ne pārāk veiksmīgās 2011.gada sezonas pazaudēja vietu "Ford" WRC komandā un atgriezās Igaunijā. Šosezon viņš izcīnīja Igaunijas čempiona titulu un ar N grupas "Subaru Impreza" piedalījās atsevišķos rallijos Baltijā.

Intervijā izdevumam "Postimees" Tanaks atzinis, ka šis viņam bijis pārdomu laiks, analizējot savas kļūdas un iemeslus, kāpēc nācās atvadīties no WRC. Pēc pilota vārdiem, šie divi gadi viņam bijis stresa pilni un "nervus bendējoši", viņš ir sasniedzis savas karjeras zemāko punktu, kam var sekot vai nu atvadīšanās no sporta vai jauns kāpums.

"Ja Ots izlaidīs vēl vienu [WRC] sezonu, viņa karjerai beigas," atzīst igauņu sportista galvenais atbalstītājs Oļegs Gross, kura komandā Tanaks šobrīd brauc. Gross atzinis, ka piekritis atbalstīt jauno igauņu pilotu viņa centienos atgriezties pasaules čempionātā.

Pagaidām konkrēti plāni netiek izpausti, taču situāciju pārzinošas personas norāda, ka Tanaka WRC plānos būtu vismaz septiņi posmi WRC2 ieskaitē, un sezonas izmaksas tiek lēstas uz 700 tūkstošiem eiro (495 tūkstoši Ls). Kā reālākā automobiļa versija tiek uzskatīta "Ford Focus R5" automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!