Foto: AFP/Scanpix/LETA

Norvēģu rallija pilots Madss Ostbergs labprāt gribētu izmēģināt spēkus pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX"), taču startēt pilnu sezonu tur būtu "sarežģīti", izteicies sportists.

Šonedēļ Ostbergs piedalījās Lietuvas "ES Motorsport" komandas testos bijušajā "World RX" trasē Beļģijā.

"Mani uzaicināja šurp uz testiem, un tas bija ielūgums, ko es negribēju noraidīt," Ostbergu citē portāls "motorsport.com". "Neizslēdzu, ka varētu piedalīties kādā no "World RX" posmiem, bet viss čempionāts būs par grūtu. Es joprojām vēl nezinu savus plānus uz nākamo gadu, izsveru visas iespējas. Viss ir atkarīgs no maniem rallija plāniem, tie sāk kļūt konkrētāki nekā bija pirms nedēļas, tāpēc jāskatās, varbūt varēšu kaut ko apvienot."

"Bija jautri, godīgi sakot, un man patiešām patika," izbraucienu ar "Supercar" klases rallijkrosa mašīnu komentē 31 gadus vecais norvēģu pilots. "Esmu redzējis [rallijkrosa] sacensības un braucis vairākās trasēs, bet vienmēr ar rallija auto, tā kā šī bija pirmā reize, kad esmu "Supercar" mašīnā. Ok, arī WRC mašīnas šodien ir ļoti ātras, pirms pieciem gadiem atšķirība būtu lielāka."

"ES Motorsport" komandas testos šīs nedēļas nogalē piedalīsies arī Ostberga tautietis Andreass Bakerūds, kurš pēc "EKS" komandas izstāšanās no "World RX" ir palicis bez darba.

Lietuviešu "ES Motorsport" komanda plāno nākamgad iesaistīties pasaules rallijkrosa čempionātā ar "Škoda Fabia Supercar" auto. Iepriekš komanda startēja Eiropas čempionātā "Super 1600" ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!