Foto: Citroen Racing

Pasaules rallija čempionāta (WRC) organizatori ir izstrādājuši priekšlikumus par būtiskām izmaiņām WRC posmu norisē, vēsta ārzemju mediji.

WRC rīkotāji vēlas katra čempionāta posma pēdējā, trešajā dienā aizvadīt tikai vienu ātrumposmu, kurā tiktu noteikts galīgais pirmo 10 vietu sadalījums katrā rallijā. Šī sacīkste notiktu pa pāriem, kur tā brīža kopvērtējuma 10.vietas īpašnieks sacenstos ar devītās vietas ekipāžu, astotās - ar septīto utt. Ekipāža, kas uzrādītu ātrāko laiku šajā ātrumposmā, kļūtu arī par visa rallija uzvarētāju, neņemot vērā iepriekšējo divu dienu rezultātus.

Starptautiskā Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods britu izdevumam "Autosport" apstiprinājis, ka tiek izskatītas iespējas ieviest izmaiņas WRC sacensību formātā, taču ir diezgan skeptisks par tām.

"Šobrīd es uz to visu raugos ar piesardzību," saka Tods. "Ja tiek pieņemtas izmaiņas, ir jābūt pārliecībai, ka tās nāks par labu. Esmu pieprasījis veikt plašāku šo pārmaiņu analīzi. Es uzskatu, ka mums ir jāieklausās atbalstītājos, turklāt šodien ir daudz jaunu mediji, kas var palīdzēt pieņemt dažus lēmumus, kas būt tik nozīmīgi kā šis. Tas viss šobrīd ir procesā un redzēsim, kas no tā visa iznāks."

Čempionāta līderu, "Volkswagen Motorsport" komandas vadītājs Josts Kapito jauno sistēmu atbalsta. "Cilvēki teic, ka šī neesot pierastā rallija norise, bet es to uzskatu par tradicionālāku nekā tagadējā, jo pilotiem būs jāsacenšas katrā ātrumposmā, lai uzvarētu rallijā," viņš norāda. "Ja braucējs gribēs pacīnīties par vietu kopvērtējumā, viņam būs jābūt ātram un visos "dopos", ieskaitot šo pēdējo. Mēs atbalstām šo promoutera plānu, jo tas bija arī mūsu ieteikums [pārmaiņām]."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!