Foto: EPA/Scanpix/LETA

2020. gada pasaules čempionāta rallijā (WRC) pēdējais posms paredzēts novembra otrajā pusē Beļģijā, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Sezonas noslēdzošais etaps bija jāuzņem Japānai, taču Covid-19 pandēmijas ierobežojošie pasākumi tai liegs uzņemt posmu. Tā vietā pirmo reizi vēsturē posms norisināsies Beļģijā, kas sacensības uzņems no 19. līdz 22. novembrim.

Beļģija kļūs par 34. valsti, kas uzņēmusi WRC posmus kopš meistarsacīkšu sākuma 1973. gadā.

Ipras rallijs, kas norisināsies Beļģijas ziemeļaustrumos, tiek rīkots kopš 1965. gada un gadu gaitā kļuvis par vienu no populārākajiem rallijiem Eiropā. Tajā piedalījušās tādas autosporta zvaigznes kā Kolins Makrejs, Juha Kankunens, Žans Tods un citas. Aizpērn Ipras rallijā uzvaras laurus plūca Beļģijas šobrīd vadošais pilots Tjerī Nevils.

2020. gada WRC posmu bija iespējams uzņemt arī Latvijai, taču dažādu iemeslu dēļ "Rally Liepāja" netika iekļauts sezonas kalendārā.

Toties pie sava posma tikusi Igaunija, kas septembra sākumā uzņems pasaules čempionāta ceturto posmu. Pēc tam kalendārā paredzēti ralliji Turcijā, Vācijā, Itālijā un Beļģijā.

Pēc trim aizvadītiem posmiem WRC čempionāta kopvērtējuma vadībā ir francūzis Sebastjans Ožjērs ("Toyota").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!