Kimi Raikonens nav pelnījis savu 2007.gadā izcīnīto F1 čmepiona titulu, jo viņam vienkārši palaimējās, uzskata cits bijušais čempions Žaks Vilnēvs.

Raikonens 2007.gadā pēdējā posmā pretēji visām prognozēm izcīnīja titulu, kad pēdējos divos posmos viņam izdevās atspēlēt 17 punktu deficītu. Tomēr Vilnēvs uzskata, ka Raikonena komandas biedrs "Ferrari" komandā Felipe Masa bija vairāk pelnījis titulu gadu vēlāk.

"Kimi savu titulu izcīnīja dēļ veiksmes, viņš to nebija pelnījis," Vilnēvs skaidroja intervijā Brazīlijas interneta vietnei "TotalRace" pēc tam, kad bija piedalījies salonauto sacensībā Interlagosā. "Felipe bija pelnījis titulu daudz vairāk. Viņš vienmēr bija spējīgāks par Kimi un bez grūtībām viņu pārspēja."

1997.gada čempions arī neatbalstīja kritiku, ko pēdējā laikā saņem Masa par savu startu pēdējās divās sezonās uz jaunā komandas biedra Fernando Alonso fona.

"Problēma ir tā, ka Alonso ieradās un uzreiz kļuva par vadošu figūru "Ferrari" sistēmā," skaidroja Vilnēvs. "Tādos gadījumos visa komanda ļoti enerģiski atbalsta līderi. Ja "Ferrari" mašīna ir spējīga uzvarēt, tad tas notiek tikai ar Alonso. Tas rada sarežģītu situāciju otram pilotam, kuram ir divkārtsmags uzdevums. Ja tavs komandas biedrs ir divkārtējais pasaules čempions, tad ir tikai loģiski, ka komanda nostājas aiz viņa."

"Masa ir izcīnījis uzvaras un gandrīz arī titulu, varbūt pat divus," kanādietis turpināja slavēt Masu. "Viņš ir lielisks pilots un šobrīd viņš rāda ļoti spēcīgu sniegumu "Ferrari". Es nesaprotu cilvēkus, kas viņu kritizē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!