Foto: AP/Scanpix/LETA

Mihaela Šūmahera (attēlā pa labi) veselības stāvoklis uzlabojas un viņš skatās Pirmās formulas (F-1) sacīkstes pa tālrādi, intervijā "Radio Monte-Carlo" atklājis bijušais "Ferrari" komandas vadītājs un pašreizējais FIA prezidents Žans Tods (attēlā pa kreisi).

"Vienmēr esmu piesardzīgs ar šādiem paziņojumiem, bet tā ir taisnība. Mēs ar Mihaelu Šūmaheru kopā skatījāmies F-1 pārraidi viņa mājās Šveicē," radio intervijā norādīja Tods, uzsverot, ka nedrīkst atklāt pārāk daudz detaļu par Šūmahera veselības stāvokli, respektējot ģimenes vēlmes. "Mihaels ir ļoti labās rokās un tiek labi aprūpēts savā mājā."

"Viņš nepadodas un turpina cīnīties," stāsta Tods, atzīstot, ka viņu gan nedaudz apbēdinot Šūmahera ierobežotās komunikācijas spējas. "Viņa ģimene cīnās tikpat spēcīgi, un, protams, mūsu draudzība vairs nevar būt tāda, kā agrāk. Kaut vai vienkārši tāpēc, ka komunikācija nenotiek tā, kā iepriekš. Viņš cīnās un viņa ģimene cīnās līdzās ar viņu. Es un visa viņa ģimene ir noskaņota pozitīvi, neskatoties uz apstākļiem."

Žans Tods, kurš Mihaelam Šūmaheram bija klāt pie visu viņa septiņu čempiona titulu izcīnīšanas, ir tuvs draugs un regulāri apmeklē Šūmaheru viņa mājās Šveicē, kopā pavadot laiku.

Šī gada 3. janvārī Šūmaheram apritēja 50 gadi, tomēr viņš publiski nav ticis redzēts kopš liktenīgā nelaimes gadījuma 2013. gadā, kad Francijas Alpos slēpojot krita, guva smagu galvas traumu un uz laiku ieslīga komā.

Līdz gada beigām pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Mihaelu Šūmaheru, kurā piedalās viņa ģimene un sacīkšu karjeras laikabiedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!