Foto: Publicitātes foto
"Kreda" komanda ar lietuviešu pilotu Antanu Jukneviču un latviešu stūrmani Didzi Zariņu ceturtdien Dakaras rallijreida 11. posmā ierindojās 36. vietā, posmā uzvarot spānim Karlosam Sainsam ("Audi").

Ceturtdien sportisti Bišas apkārtnē veica 501 kilometru, kurā ātrumposmi bija 346 kilometru garumā.

Sainss finišēja ar laiku trīs stundas 29 minūtes un 32 sekundes, svinēdams 41. uzvaru rallija posmos. Viņš par trim minūtēm un desmit sekundēm apsteidza argentīnieti Lusio Alvaresu ("Overdrive Toyota") un par trim minūtēm un 53 sekundēm – Zviedrijas autosportistu Matīasu Ēkstremu ("Audi").

50 minūtes un 54 sekundes uzvarētājam zaudēja "Kreda" komanda ar pilotu Jukneviču un stūrmani Zariņu. Viņiem posmā tika 36. vieta.

Kopvērtējumā 51 gadu vecais Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota"), kurš ceturtdien ierindojās septītajā vietā, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un 42 sekundes, par 33 minūtēm un 19 sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju francūzi Sebastjenu Lēbu ("Bahrain Raid Extreme"), kurš ceturtdien Sainsam zaudēja septiņas minūtes un 21 sekundi un ierindojās astotajā vietā. Francūzim tika piešķirts piecu minūšu sods, bez kura viņš posmā ierindotos otrajā vietā.

Trešais kopvērtējumā ir mājinieks Jazīds Al-Radži ("Overdrive Toyota"), kurš no pirmās vietas atpaliek stundu trīs minūtes un 43 sekundes. Viņš ceturtdien ierindojās vien 13. vietā vairāk nekā 14,5 minūtes aiz uzvarētāja.

Lietuvas/Latvijas ekipāža līderim zaudē 30 stundas 29 minūtes un 53 sekundes un ieņem 48. vietu.

Motobraucēju klasē ceturtdien uzvaru svinēja argentīnietis Kevins Benavidess (KTM), kurš par četrām sekundēm apsteidza britu Semu Senderlendu ("GasGas") un par divām minūtēm un 26 sekundēm – portugāli Žuakīnu Rodrīgešu ("Hero Motosports").

Kopvērtējumā atkal notikusi līderu maiņa. Vadībā ir izvirzījies 2017. gada uzvarētājs Senderlends, kurš pirms ceturtdienas posma bija trešais un par sešām minūtēm un 52 sekundēm apsteidz čīlieti Pavlo Kintanilju ("Honda"), kurš saglabāja otro pozīciju, ceturtdien finišēdams sestais.

Trešo vietu ieņem līdergodā iepriekš pabijušais austrietis Matiass Valkners ("Red Bull KTM"), kurš 11. posmā bija ceturtais un no līdera atpaliek septiņas minūtes un 15 sekundes.

Līdzšinējais līderis francūzis Adrjēns van Beverens ("Monster Energy Yamaha") ceturtdien ierindojās vien 15. vietā un no posma uzvarētāja atpalika 21 minūti un 33 sekundes. Viņš kopvērtējumā ieņem ceturto vietu 15 ar pusi minūtes aiz līdera.

Piektdien sportistiem atliks veikt vien 164 kilometrus garu ātrumposmu.

Rallijreids 12 posmu garumā norisināsies līdz 14. janvārim ar finišu Džidā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 44. reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979. gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!