Foto: Vida Press

Franču pilota Žila Bjanki ģimene par dēla avāriju 2014. gada Japānas "Grand Prix" laikā sūdz tiesā F-1 čempionāta rīkotājus, Starptautisko Automobiļu federācijau (FIA) un "Marussia" komandu, ziņo ārzemju mediji.

Juristu sagatavotajā prasībā tiesai Bjanki ģimene apgalvo, ka bija iespējams izvairīties no traģiskās avārijas, no kuras sekām 2015. gadā franču pilots mira, nenācis pie samaņas. Prasībā teikts, ka "sacīkstes plānošanā, norises laika izvēlē, organizācijā un sacīkstes aizvadīšanā" ir pieļautas kļūdas, jo sacensības notikušas "bīstamos apstākļos, taifūna laikā".

"Mēs vēršamies pie tiesas, meklējot taisnību par lēmumiem, kas noveda pie mūsu dēla bojāejas," portāls "F1News" citē pilota tēvu Filipu Bjanki. "Mūsu ģimene nav saņēmusi atbildes uz daudziem jautājumiem, un esam pārliecināti, ka no traģiskās avārijas un Žila nāves varēja izvairīties, ja nebūtu pieļautas atsevišķas kļūdas."

Kā zināms, Žils Bjanki 2014. gada oktobrī, Japānas "Grand Prix" trasē piedzīvoja smagu avāriju, lielā ātrumā ietriecoties trases apkalpes traktorā, kas tobrīd evakuēja iepriekš izstājušos Adriana Zutila bolīdu. Incidentā Bjanki guva smagu galvas traumu un 2015. gadā, nenācis pie samaņas, nomira Nicas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!