Foto: Publicitātes foto

Vācu autobraucējs Andrians Zutils nākamajā sezonā pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) komandu "Sauber", piektdien apstiprinājusi vienība.

Līdz ar to Zutils veicis rokādi ar savu tautieti Niko Hulkenbergu, kurš nākamajā gadā atgriezīsies "Force India" sastāvā.

Šajā sezonā "Sauber" rindās brauca Hulkenbergs un meksikānis Estebans Gutjerress, bet "Force India" komandu pārstāvēja Zutils un Pols di Resta.

"Sauber" komanda jau iepriekš bija apstiprinājusi, ka vēl viens tās braucējs nākamgad būs jaunais krievs Sergejs Sirotkins, tomēr pagaidām vēl pilnīga skaidrība par to nav. Savukārt Hulkenbergs nesen paziņoja, ka pēc gada prombūtnes atgriezīsies "Force India" sastāvā.

30 gadus vecais Zutils F-1 jau aizvadījis sešas sezonas. Karjeru viņš 2007.gadā iesāka "Spyker" vienībā, kas vēlāk pārtapa par "Force India". Šajā vienībā viņš braucis visu šo laiku, izlaižot vien 2012.gada sezonu, kad zaudēja pilota vietu, jo bija saņēmis pusotra gada nosacītu cietumsodu par kādā Šanhajas bārā notikušu uzbrukumu "Lotus" komandas akcionāram Ērikam Laksam.

Sekmīgākā Zutilam bijusi 2011.gada sezona, kurā viņš ar 42 punktiem izcīnīja devīto vietu, bet šogad ar 29 punktiem ieņēma 13.vietu pilotu ieskaitē.

Viņa karjeras augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2009.gada Itālijas "Grand Prix" izcīņā.

Ja tomēr Sirotkins jau nākamajā sezonā brauks "Sauber" sastāvā, šobrīd F-1 čempionātā palikušas vien trīs brīvas braucēju vietas - "Marrusia" komanda joprojām meklē francūža Žila Bjanšī partneri, bet "Caterham" vienībai vēl joprojām nav neviena pilota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!