Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas “Force India” pilots Adrians Zutilts tiesā Minhenē atvainojies par uzbrukumu citas čempionāta komandas “Renault” izpilddirektoram Ērikam Luksam.

Starpgadījums starp Zutilu un Luksu notika pēc aizvadītās sezonas Ķīnas “Grand Prix” izcīņas, kad Šanhajas naktsklubā pilots uzbrucis “Renault” komandas, kuru tagad sauc “Lotus”, izpilddirektoram. Pēc starpgadījuma Luksam bija nepieciešamas šuves uz brūces, kas bija uz kakla.

“Es darīju visu, lai atrisinātu šo lietu,” tiesā teica Zutils, piebilstot, ka Luksam piedāvājis arī labdarības projektu Āfrikā. “Man tiešām žēl. Es nekad negribēju, lai kas tāds notiktu.”

Pilotam tagad draud viena gada nosacīts cietumsods, taču viņš uzver, ka par savu rīcību cietušajam ir vairākas reizes atvainojies.

Tikmēr Lukss uzsvēra, ka ar atvainošanas ar telefona starpniecību nepietiek, un viņš vēlējies, lai sportists ierodas uz viņa mājām Luksemburgā un atvainojas tur.

Atgādinām, ka Zutils nākamajā sezonā vairs nestartēs “Force India” vienībā, jo viņa vietā paņemts Niko Hilkenbergs. Kā vēsta vairāki ārvalstu mediji, tad Zutils varētu kļūt par “Ferrari” komandas testu pilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!