Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz 21. oktobrim Drošas braukšanas skola (DBS) sadarbībā ar uzņēmumu "Circle K Latvia", Ceļu satiksmes drošības direkciju un riepu ražotāju "Bridgestone" desmit Latvijas pilsētās organizēs "Servisa dienas" – tajās bez maksas varēs pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, lai pārliecinātos par tā gatavību braukšanai ziemas apstākļos.

DBS speciālisti pārbaudīs riepu stāvokli – protektora atlikumu un veiks spiediena korekciju, kā arī veiks pētījumu par riepu vecumu. Tāpat tiks pārbaudīti auto lukturi un vadītāji saņems ieteikumus. Speciālisti novērtēs arī akumulatora un ģeneratora stāvokli, kā arī sniegs konsultācijas un atbildēs uz jautājumiem par auto apkopi un diagnostiku.

Šajā gadā DBS akcijā iesaistīsies arī uzņēmums "Getz Nordic", kurš ar pārstāvēto vējstikla slotiņu zīmolu "Trico" vēlas akcentēt šķietami sīku detaļu nozīmību drošas braukšanas nodrošināšanā. Akcijas laikā ikviena apmeklētāja automašīnai tiks pārbaudītas arī vējstiklu slotiņas, jo tās tiešā veidā ietekmē drošību, gādājot par kvalitatīvu redzamību un braukšanas komfortu.

DBS direktors Jānis Vanks uzsver: "Sākas tumšā laikapstākļu sezona, drīz būs ziema. Transportlīdzekļu sistēmu pārbaude ir būtiska ne tikai pašu braucēju, bet arī pārējo satiksmes dalībnieku drošībai. Ja, piemēram, būs nepareizs lukturu regulējums, tiks apžilbināti pretimbraucēji vai netiks pamanīti gājēji. Tāpat ļoti svarīgi ir sekot līdzi riepu stāvoklim un bremzēšanas iekārtām, tādēļ auto diagnostika ir visu satiksmes dalībnieku drošībai."

"Pērn tika pārbaudīti gandrīz 600 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta," norāda Vanks. Visbiežāk sastopamās problēmas vai nepilnības ir nepareizs lukturu regulējums.

Servisa dienas notiks Liepājā (8. oktobrī), Ventspilī (10.10.), Talsos (9.10.), Saldū (11.10.), Jelgavā (12.10.), Valmierā (18.10.), Jēkabpilī (15.10.), Daugavpilī (17.10.), Rēzeknē (16.10.) un Rīgā (19.10.). Katrā pilsētā kvalificētus auto speciālistus varēs satikt "Circle K" DUS un pilsētas CSDD – katrā atrašanās vietā pārbaudes būs atšķirīgas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!